Skocz do zawartości

Fc3 Zawiesza Sie Podczas Ładowania

JohnDoe

Rekomendowane odpowiedzi

(_świerza_ → świeża) ORT instalka fedory z nowym jajkiem (zainstalowane przez rpm -Uhv kernel...) zrobiony update (najpier oczywiście był update yuma, potem gajownikowy yum.conf) wszystko poszlo ok żadnuch błędów czy innych niepokojacych obiawów.

System zaczoł stawać podczas ładowania w momencie gdy ładuje pamięc masową dźwięk itp. pojawia się OK kursor przeskakuje do następnej lini i sobie tam mruga do momentu aż mu zrobie hard restart.

Czasami uda sie system odpalić szczerze mówiąc nie wiem czym to jest spowodowane: raz pomogło uruchomienie instalatora, raz zmiana opcji w BIOS potem system ładował sie bez żadnych błedów jadnak po ponownym rebootowaniu staje w tym samym miejscu

Usynołem z grub.conf opcje quiet - nic nie dalo zainstalowałem stery ATI (gajownik style) -nadal to samo.

Nie jestem zaawansowanym użytkownikiem wiec prosze o dokładne opisywanie problemu.

(_usunolem_ → usunąłem) ORT wlaśnie rhgb z grub.conf narazie pomogło ale czy na długo??

Edytowane przez JohnDoe

Witam!!

Po pierwsze jak instalujesz jako to nie Uch tylko ivh, bo masz do wyboru, stare albo nowe, więc jakk coś nie działa wracasz do starego. A jakie jajo zainstalowałeś, może zainstaluj jakieś inne :):)

A jak narazie działa to może będzie już w porządku do końca :] hehe

Witam!!

Po pierwsze jak instalujesz jako to nie Uch tylko ivh, bo  masz do wyboru, stare albo nowe, więc jakk coś nie działa wracasz do starego. A jakie jajo zainstalowałeś, może zainstaluj jakieś inne :):)

A jak narazie działa to może będzie już w porządku do końca :] hehe

Niestety już nie dziala. Staje się w momencie wykrywania nowego sprzętu.

Właśnie odkryłem że pomaga wyłaczenie(jeżeli jest włączona) bądź włączenie i wyłączenie drukarki (HP 930). Wtedy od razu pojawia się kudzu i pyta czy ma usunąć czy zachowac konfiguracje drukarki. Potem system ladyje sie normalnie i tak przy każdym rebootowaniu.