vip13 Napisano Marzec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2005 Wiem ze jest tego duzo na forum ale ani jeden ze wszystkich tematow mi nie pomogl. Chodzi mi dokladnie o nowe jądro. Wiec zrobilem yum update kernel i sciagnal sie i zainstalowal. Wszystko ladnie. Ale po restarcie: mount: missing device ERROR:failed in exec of defaults ERROR:failed in exec of ext3 pirotroot: pirot_root (/sysroot/initrd) failed: 2 umonut /initrd/proc failed: 2 ERROR: ext3 exited abnormally! pirotroot: pirot_root (/sysroot,/sysroot/initrd) failed: 2 umount /initrd/proc failed: 2 ERROR: ext3 exited abnormally! pirotroot: pirot_root (/sysroot,/sysroot/initrd) failed: 2 umount /initrd/proc failed: 2 Kernel panic - not syncing: No init found. Try passing init=option to kernel I pojecia nie mam co zrobic. Pomozcie mi prosze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2005 Sprawdź czy jądro jest poprawnie dodane w /etc/grub.conf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi