piter10 Napisano Marzec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2005 Witam Przy instalacji FC3 wpisuję siebie jako użytkownika, a przy logowaniu dostaję komunikat o błędzie w haśle lub nazwie użytkownika. Istnieje tylko root. Mało tego, nie mogę dodać żadnego nowego użytkownika-menedżer pozwala wpisać mi nowego i jego hasło a później nie robi nic.Instalowałem FC3 kilka razy i jest ciągle to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smali Napisano Marzec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2005 A SElinux'a masz wyłączonego?? Jak masz włączonego, spróbuj go wyłączyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Marzec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2005 A próbowałeś utworzyć nowego usera manualnie? Spróbuj uruchomić system na runlevelu 3 zamiast 5 (możesz to zrobić w grubie) i użyc polecenia adduser. Na mój gust to zadziała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter10 Napisano Marzec 22, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2005 Dziękuję za podpowiedż. Problem tkwił we włączonym SElinuxie. Po wyłączeniu mogę bez problemu dodawać nowych użytkowników i logować się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2005 Problem tkwił we włączonym SElinuxie. Nie instlowałeś przypadkiem systmeu na Reiserze albo JFS? Te systemy plików nie obsługują rozszerzony atrybutów, więc SELinux na nich nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi