andriusza1 Napisano Marzec 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2005 Witam, mam dziwne przypadki zawieszania systemu np: otwieram firefoxa(ale nie koniecznie) i w pewnym momencie wisi wszystko!!! Co dziwne tylko kursor dziala - moge nim poruszac,ale tak poza tym nic nie dziala, nawet swiatelka na klawiaturze typu (wlaczam caps lock i sie zapala lampka)??? Pomaga tylko guziczek reset Co to moze byc??? Dodam ze nie zdarza sie to czesto, ale to przykre kiedy linuksa musze RESETEM potraktowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2005 Mam identyczny przypadek. Najczęściej się to u mnie dzieje gdy włączę SuperKarambę. Opiszę swój OS: FC3, fglrx, kde 3.4, kdm Jak sprawa konfiguracji systemu wygląda u ciebie. Odpisz. P.S. Wracam do Gnome KDE jest hmm... zbyt KDE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Marzec 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2005 Ja mam tez FC3, KDE 3.3, nvidia, kdm Dziwne jednak co to powoduje?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KozaK Napisano Marzec 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2005 Witam. U mnie też się zdarzają takie zwieszki podczas korzystania z firefoxa. Na szczęście u mnie nie trzeba naciskać guziczka RESET, bo po kilku sekundach wszystko zaczyna działać. Co do sprzętu, to mam FC3, KDE3.3, gdm i kartę nvidia. Może się przydam mówiąc, że nie działo się tak przed aktualizacją firefoxa z tego co był standardowo w fedorce do wersji 1.0.1. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2005 nvidia Binarne sterowniki czy te dostarczane wraz z dystrybucją? Jeśli te pierwsze to to normalne ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Marzec 28, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2005 normalne nie z dystrybucji tylko te ze strony Nvidii qrcze to chyba bylo do mnie A przed aktualizacja to byla ((_wogóle_ → w ogóle) ORT → w ogóle) ORT masakra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolly444 Napisano Marzec 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2005 Wydaje mi się co do Firefox`a, że problem polega na złym przeniesieniu usera i ustawień, miałem to samo co wyżej, a więc po kolei: przy wyłączaniu FF zwieszka 3 sekundowa na pasku zadań, co powodowało brak dostępu do menu KDE, przy wpisywaniu adresu wyłączał się zupełnie, przy otwieraniu stron onet wp zamykał okno. Jak sobie poradziłem, bardzo prosty sposób(teraz ): zgrałem zakladki a następnie z konsoli uruchomiłem Firefox -P i usunąłem (default user), stworzyłem nowego (default user) wgrałem zakładki już nie ma zwieszek. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2005 Ja wczoraj znowu wróciłem do GNOME i nie mam już takich zwiech... Jednak KDE mi nie pasuje pomimo ,że na siłę chciałem go oswoić Już więcej nie popełnię takiego niewybaczalnego błędu. Więc to chyba KDE tak dziwnie "zacina" kompa, bo on się nie wiesza, gdyż muzyka chodzi nonstop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Marzec 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2005 (((_wogóle_ → w ogóle) ORT → w ogóle) ORT → w ogóle) ORT Filtr słów zadziałał automatycznie Jeśli pojawiają się Wam podobne monity to proszę o własnoręcznie poprawianie błędów. Miłej współpracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Marzec 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2005 ((((_wogóle_ → w ogóle) ORT → w ogóle) ORT → w ogóle) ORT → w ogóle) ORT Filtr słów zadziałał automatycznie Jeśli pojawiają się Wam podobne monity to proszę o własnoręcznie poprawianie błędów. Miłej współpracy. Tszeba to sprafdzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Marzec 28, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2005 Co do zwiechow to dzisiaj znowu mialem i znowu RESET zauwazylem. ze gdy chce pograc w dodatek do enemy territory - ETF to moge pograc 10 - 15 min i pozniej tylko reset pomaga, a dziwne bo przedtem tak nie mialem, czyzby jakas aktalizacja byla nie tego ??? p.s. Sorki za tamten blad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2005 normalne nie z dystrybucji tylko te ze strony Nvidii Wybór należy do Ciebie -- jak chcesz miec stabilny system to używaj otwartych sterowników. Jeśli wolisz zamknięte, to licz się ze zwiechami. Zawsze możesz pisać na forum nVidii -- może coś poprawią :/ No coż... Taki jest urok zamkniętych serowników. Tszeba to sprafdzić Nie oczekiwałbym zbyt wiele, gdyż mamy tylko małą listę najczęśiej popełnianych błędów w Filtrze Słów Sorki za tamten blad A nie lepiej wyedytować swojego posta i poprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi