Gość lutel Napisano Marzec 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2005 Witam, Popełniłem firewalla pod tytułem LutelWall (http://firewall.lutel.pl), sam używam dystrybucji Gentoo ale chciałbym pokazać to narzędzie społeczności Fedorowej. Jeżeli chciałbyś pomóc w utrzymywaniu pakietu rpm dla Fedory to bardzo proszę o kontakt na emaila. Jeżeli trafiłem pod zły adres to bardzo proszę o informację gdzie można skontaktować się z developerami utrzymującymi pakiety dla Fedory. Pozdrawiam, Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2005 gdzie można skontaktować się z developerami utrzymującymi pakiety dla Fedory. Najlepiej zapytać się czy nie byłby ktoś chętny na fedora-extras → http://www.redhat.com/mailman/listinfo/fed...ora-extras-list Ogólnie panuje teraz tendencja do wywalania wszystkiego z Core do Extras. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lutel Napisano Marzec 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2005 dzieki, poszło na grupę fedora extras, ale gdyby ktoś umiał stworzyć rpm'kę i podesłać mi instrukcję jak to zrobić to będę bardzo dźwięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2005 Sądzę, że mogą być problemy po przekompilowaniu tego programu na Gentoo, gdyż są dość duże różnice :/ Trzeba by było poświęcić trochę czasu na przestudiowanie programu i zbudowanie paczki. Także nie jest to takie proste :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2005 gdyby ktoś umiał stworzyć rpm'kę i podesłać mi instrukcję jak to zrobić to będę bardzo dźwięczny Zrobiłem tak jak umiałem najlepiej, chociaż pewnie można lepiej http://80.55.221.90/~gajownik/linux/RPMS/lutelwall/ Rpmlint się tylko pluje o dwie rzeczy: [y4kk0@X lutelwall]$ rpmlint lutelwall-0.97-1.noarch.rpm E: lutelwall non-readable /etc/lutelwall.conf 0600 E: lutelwall script-without-shellbang /usr/sbin/lutelwall Brakuje tam chyba #!/bin/sh czy innego interpretera w skrypcie. Jeszcze jedno pytanie, bo nie miałem czasu przetestować tego: czy ten skrypt jest uruchamiany jako usługa (były tam jakieś linie z chkconfig), czy tylko raz się uruchamia i wszystko chodzi potem bez problemów? Przy okazji: może lepiej stosować do tworzenia plików tymczasowych mktemp (tak ze względów bezpieczeństwa)? Mógłbyś róznież poprawić generowany plik HTML (teraz nie ma nawet podanego DOCTYPE). Właśnie, jak ktoś ma czas, to prosiłbym o przetestowanie tej paczki. Jakby co, to podrzuć na fedora-extras plik SPEC albo podaj im tego linka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi