gwizdek Napisano Marzec 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2005 Witam! Przerobilem juz duzo dystrybucji (_linuxa_ → Linuksa) ORT, ale jeszcze nie znalazlem nic co by w pelni zaspokoilo moje wymagania. Wiem za to juz czego potrzebuje - polaczenia dyne:bolic (goraco polecam!!!!!!) z np Auroxem. Jak sie okazalo wszystkie programy o ktore mi chodzi sa w RPMach na fedore. Mam w zwiazku z tym pare pytan: Czy pakiety z fedora core 2 beda dzialaly pod fedora core 3 (bez jakiegos przenoszenia linkowania itp bibliotek!) Czy jest w fedorze (lub gdziekolwiek, bo jeszcze nie widzialem poza win$hitem) taki system dzwieku, by muzyka mogla leciec z xmmsa i jednoczesnie dzwiek z filmu w mplayer? (przydatne przy szukaniu podkladu) Zanierzam zainstalowac sobie tradycyjnie WindowMakera, ale chcialbym miec cos prostszego dla np. siostry i zastanawiam sie co jest szybsze? KDE czy Gnome? bo Gnome mialem zawsze i super szybkie to nie bylo... To chyba na tyle (przynajmniej teraz) z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam! --Gwizdek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Marzec 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2005 Czy pakiety z fedora core 2 beda dzialaly pod fedora core 3 (bez jakiegos przenoszenia linkowania itp bibliotek!) Nie jest to zalecane, gdyż poszczególne paczki wymagają określonych bibliotek w odpowiednich wersjach. Dlatego w nazwach jest przeważnie podany numer distro. Nawet, jeżeli by się udało takie coś zainstalować, to mogą być jaja. Czy jest w fedorze (lub gdziekolwiek, bo jeszcze nie widzialem poza win$hitem) taki system dzwieku, by muzyka mogla leciec z xmmsa i jednoczesnie dzwiek z filmu w mplayer? (przydatne przy szukaniu podkladu) Było ostatnio na forum. Zdaje się wuja o tym pisał i dał rozwiązanie. Zanierzam zainstalowac sobie tradycyjnie WindowMakera, ale chcialbym miec cos prostszego dla np. siostry i zastanawiam sie co jest szybsze? KDE czy Gnome? bo Gnome mialem zawsze i super szybkie to nie bylo... WM jest już domyślnie zainstalowany. A takie menadzery jak kde czy gnome trzeba dobrze skonfigurować, żeby je przyspieszyć. Do tego pomaga wyłączenie zbędnych usług, włączenie DMA itp. U mnie gnome chodzi zadowalająco szybko na P3 450 i 256 RAM. Zawsze zresztą możesz zainstalować coś innego - IceWM, fluxboxa, Xfce. Szczególnie polecam ten 1-szy - moja obecna miłość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi