shout Napisano Marzec 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2005 witam, otóż mam taki problem: postanowiłem zająć się wpisami do iptables, gdyż stara konfiguracja przestała mi odpowiadać. Wszystko poszło gładko, przy restarcie iptables nie wyskoczyły żadne błędy. Od następnego wejścia na kompa system dochodzi do loadowania wpisów z iptables, po czym po prostu zawiesza się. Pytanie moje jest następujące: czy istnieje możliwość jakiegokolwiek obejścia standardowego ładowania systemu? (Fedora Core 3). Reinstalacja systemu byłaby dla mnie tragedią :/ Tak więc czy da się, na przykład w chwili wyświetlenia LILO, dezaktywować loadowanie wpisów z iptables? Teoretycznie mało prawdopodobne, aby system zawieszał się przez te wpisy (zwłaszcza, że są prawidłowe!), prędzej wyskoczyłby zwykły błąd i uruchamianie szłoby dalej. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Marzec 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2005 Witam!! Możesz spróbować uruchomić tryb ratunkowy. Wkładasz pierwszą płytke i wpisujesz rescue, albo z jakiejś dystrybucji typu live dostać się na dysk i odtworzyć wpisy :) A czy do lilo można takie cos przekazać to nie wiem ::( Pozdrawiam!! GRYHILD!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi