Skocz do zawartości

Szybsza Fc3

Gość ciupu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ,

w mojej fedorce najbardziej mnie wkurza czas ładowania , jak go skrócić ? Pewnie trzeba wyłączyć kilka tych procesów (chyba demonów? ) na starcie , np. wyszukiwanie nowego sprzętu , nie jest mi potrzebne na razie , przynajmniej. Co jeszcze i gdzie to wszystkow wyłączyć ?

Pozdrawiam

dobry temat tez tego szukalem, nawet kiedys znalazlem na jakims innym forum ale teraz nie moge :(

czytalem tez ze np jak ktos nie posiada drukarki to tez moze wylaczyc jej obsluge podczas wczytywania (_linuxa_ → Linuksa) ORT.

PS to co jest opisane tu

juz zrobilem, ale mozesz tego sprobowac.

Wiem ze sa jeszcze inne rzeczy do wylaczenia wiec prosze o pomoc

Wielkie dzięki za odpowiedź szybką i bardzo owocną :) , ale mam jeszcze kilka pytan jako początkujący.

co to takiego ten Yum ? mam to zainstalowane ale bez nakładek GUI , do czego to jest i czy na początku może mi się przydać? (na poczatku użytkowania fedorki) , aha i czy jest jakiś fajny zblizony do total commandera programik? ale nie ten linuksowy midnight commander czy ak to sie pisze.

Pozdrawiam i licze na równie owocna odpowiedź :)

co to takiego ten Yum ?

Przeczytaj to, wtedy szybko się dowiesz.

aha  i  czy jest jakiś fajny zblizony  do total commandera  programik?  ale nie ten linuksowy midnight  commander czy ak to sie pisze.

Dla Gnome gnome-commander a dla KDE Krusader.