gwiazdor_online Napisano Kwiecień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2005 Robię sobie aktualizację systemu yumem. Wszystko grzecznie się ściągnęło, ale okazało się, że za mało miejsca. Trochę czystek i jest ok. No ale teraz ja nie wiem jak kontynuować aktualizację. Paczuszki czekają na rozpakowanie w /var/cache/yum ale yum zdaje sie o tym nie pamiętać i ściąga je na nowo. A trochę to potrwa... Ja jednak chcę, zeby zajął sie ty, co ściagnięte. Pomocy! PS. man yum oglądałem, ale jedyna co stamtąd ciekawego, to była opcja -C, ale to i tak nie działa :/ Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Kwiecień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2005 Witam!! hhmmmm.... Ja do aktualizacji fedorki podchodziłem 3 razy Na początku yum sobie wymyślił że ściągnie jakieś 650 mega = koło 200 pakietów Przerwałem instalacje na 50, no i ją po tem wznowiłem. Kontynuował od pakietu na którym ostatnio skończył:) Tyle że pisał że ściąga te 650 mega :) Za trzecim razem też zaczą tam gdzie skończył :) Wydaje mi się, że yum sobie przeszukuje swoją baze plików i jak tam coś jest to tego nie ściąga tylko instaluje z dysku dociąga tylko inne zależności i wymagane pakiety. Ale może u Ciebie jes inaczej, jak tak to może z pomocą przyjdzie rpm ?? rpm -Uvh *.rpm To Ci powinno zainstalować wszystko,, jeżeli yum ściągnął te pakiety(z zależnościami), bo jeżeli nie no to chyba yum pozostaje jeszcze raz, albo dociągnąć yum'em zależności, albo np z : RPM Search POZDRAWIAM!! GRYHILD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koksik1986 Napisano Kwiecień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2005 Witam! Gryhild ma racje jak robisz aktualizacje i paczki masz w pliku var/cache/yum/ to aktualizacja pojdzie od tego miejsca gdzie skonczyles.Ja raz sciaglem aktualizacje i skopiowalem je do katalogu w home ktory sam utworzylem a potem robilem kumplowi update to wkleilem mu te paczuszki do katalogu var/cache/yum/update... i sciagal tylko 3 paczki ktorych brakowalo mu.Wiec sie nie przejmuj wyskoczy tylko komunikat ze bedzie sciagal np 540 w moim przypadku a naprawde sciagnie tylko to czego brakuje w katalogach. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazdor_online Napisano Kwiecień 5, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2005 Dzięki! Rzeczywiści korzysta ze ściągniętych paczek, tyle że podczas ściągania pojawiły się 3 nowe aktualizacje i to mnie zwiodło Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi