Skocz do zawartości

Z Fc3 Do Fc4

messiahone

Rekomendowane odpowiedzi

W jaki sposob zaktualizowac cale distro za pomoca yum-a? Czyli z fc3 do fc 4 test?

Najłatwiejszy i najbardziej polecany sposób to pobranie płytek, wypalenie i zainstalowanie.

Yumem można w podobny sposób jak opisane jest np. tutaj. Po prostu uaktywniasz sekcję development w configu i robisz update systemu.

A tak swoją drogą, jesteś samobójcą? Nie wszystko dioda, co się świeci, nie wszystko co nowe działa poprawnie. No, ale Twój wybór :)

A tak swoją drogą, jesteś samobójcą? Nie wszystko dioda, co się świeci, nie wszystko co nowe działa poprawnie. No, ale Twój wybór :)

Za czasów jeszcze FC1 panowała na forum taka "moda", aby przechodzić na wersje test ;) Pamiętam, że niezłe zamieszanie było :P Każdemu coś nie chodziło, każdy miał niezły rozpixdziel w kompie :P No, ale dużo się można było z tego nauczyć :rolleyes:

Najwięcej problemów chyba z przejściem na xorg było <_<

Za czasów jeszcze FC1 panowała na forum taka "moda", aby przechodzić na wersje test ;) Pamiętam, że niezłe zamieszanie było :P Każdemu coś nie chodziło, każdy miał niezły rozpixdziel w kompie :P No, ale dużo się można było z tego nauczyć :rolleyes:

Najwięcej problemów chyba z przejściem na xorg było <_<

[offtopic]

Pamiętam to dokładnie, sam przechodziłem przez wszystkie testy. Rzeczywiście nauczyć można się wiele, ale jak komuś potrzebny normalny system, a nie do zabawy to zdecydowanie odradzam. Śmiało można stwierdzić, że FC4t1 bije na głowę wszystkie poprzednie testy. Owszem, ma wiele błędów, jak jako tako działa.

Ostatnio ktoś na mule zaczął ode mnie ściągać FC3test2. Nie wiem jakim cudem to zostało na dysku... a ja ciągle się skarże, że miejsca mi brakuje :)