drawdew Napisano Kwiecień 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2005 Witam Dzięki za odpowiedzi na moje pytanko odnośnie amoraKa w Gnomie tu, uaktualniłem to co było do aktualizacji i problem przestał istnieć (przynajmniej na razie). SUPER. A TERAZ NIE SUPER Wszystko było pieknie do kiedy się nie wylogowałem, a tu zamiast łądnego graficznego ekranu logowania, jakieś obskurne okienko o szarawym tle z zegarkiem z boku i z dwoma polami do wpisania nazwy uzytkownika i hasła. QRCZAKI JAK TO WYPIER..... bo ja już się poddaje. O co tu chodzi, dlaczego to się zrobiło bez mojej wiedzy !!!!. Wiem że jestem poczatkujący, ale to był cios w same jaja !!! :lammer: :shock: POMOCY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoooL Napisano Kwiecień 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2005 wlaczylo ci sie prawdopodobnie kdm, a nie gdm, zobacz czy masz pakiet -> odpal konsole i wpisz rpm -qa | grep gdm Z tego co wiem to kdm wlacza sie gdy (_niema_ → nie ma) ORT gdm. Jak niebedzie to yum install gdm i po klopocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Kwiecień 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2005 Pisz po kolei: rpm -q gdm kdm Jeśli któregoś nie ma, a chcesz go mieć to daj polecenie: yum install nazwa_diplay_menedżera Teraz edytujesz plik /etc/sysconfig/desktop i wpisujesz do niego: DESKTOP="GNOME" dla gdm lub DESKTOP="KDE" dla kdm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian915 Napisano Kwiecień 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2005 heh mialem taki problem tyz. tylko niepotrzebne zamieszanie tutaj sie zrobilo bo przeciez samo nic nie znika. masz gdm na bank tylko ze aktualizujac system pod AmaroKa zmienil sie domyslny meneger logowania na kdm. patrz na opis _PaT'a i jeszcze taka uwaga nawet jezeli gdm jest domyslny to procedura uruchamiania jest taka - gdm jezeli blad :lammer: - kdm jezeli blad :lammer: - xdm takze nalezy sie upewnic ALT-CTRL-BACKSPACE jezeli nie to restart systemu bo moze to byl tylko blad ladowania gdm. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drawdew Napisano Kwiecień 16, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2005 TNX, wystarczyło w pliku konfiguracyjnym desktop zmienić kdm na gdm. Swoją drogą to dlaczego to się samo zmieniło??? GDM był cały czas zainstalowany. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi