Skocz do zawartości

Xmms Zle Odtwarza Mp3

cichy

Rekomendowane odpowiedzi

Po dlugich walkach z karta muzyczna Creative Audigy LS, udalo mi sie wydobyc czysty dzwiek! Niestety tylko w srodowisku GNOME, po wej[ciu w KDE wszystko szlak trafia. :( Zainstalowalem alsa-oss-1.0.7 i alsa-driver-1.0.7.tar, bo nowsze wersje nie dzialaly! NIE WIEM CZEMU! Karta zostala wykryta i test dzwieku przechodzi wzorowo. Niestety nadal nie moge sluchac muzyki , poniewaz odtwazacz xmms nie czyta dobrze plikow mp3! Po zainstalowniu z godnie z instrukcja umieszczona na stronie (http://www.fedora.pl/site/index.php?option=content&task=view&id=89&Itemid=2) xmms-mp3-1.2.10-9.1.1.fc3.fr.i386.rpm wykonujc polecenia z konta root. Pliki mp3 s jakos dziwnie odtwazane. JEDEN WIELKI FALSZ! Moja Fedora Core 3 2.6.9-1.667 i686 na procesorze celeron 900 z 256ram nie chce takze instalowac wszystkich pakietow i386.rpm! W zwiazku z tym mam tez problem w zainstalowani gadu gadu (sciagalem ze strony www.kadu.net) i wtyczka, Plugin Macromedia Flash! Jak juz wczesniej wspomniaBem robiBem wszystko z godnie z opisem na tej stronie http://www.fedora.pl/site/index.php?option...&id=89&Itemid=2

Bardzo prosze o pomoc! Czy to do cholery ma zwiazek jeszcze z zle zainsalowana karta muzyczna?

A nie masz przypadkiem przestrojonej karty??

Tzn chodzi o to ze powyzej chyba 80% glosnosci w mikxerach kmix czy alsa. system proboje podglosnic programowo i wtedy znieksztalca bardzo dzwiek. Wystarczy poustawiac nizsze wartosci wywazyc kanaly tony itd..

Co do rpm to nie instaluja ci sie.. ale czemu? Wywala jakis blad. Moze nie spelnione sa zaleznosci.. Otoz pewne pakiety wymagaja aby w systemie byly zainstaloane inne pakiety.

To sa wlasnie zaleznosci. I jesli takowych (_niema_ → nie ma) ORT w systemie a sa wymagane przez np kadu.

To musisz wpierw zainstalowac tamte coby dopiero mozna bylo kadu.

Troche cierpliwosci i spokoju :D przy odrobinie checi wszystko zacznie dzialac.

Ja tez mialem kiedys problem z zainstalowaniem KADU to stwierdzilem ze nie ma sensu walczyc i zainstalowalem GG2 ( GNU GADU) i sprawuje sie swietnie. Nawet Kopete obsluguje gadu gadu i kilka innych tlena chyba tez. Jezeli jestes poczatkujacy i bardzo potrzebujesz gadu gadu to zainstaluj sobie GG2 a potem mozesz sobie powoli walczyc z kadu i jezeli ci pojdzie to wtedy gg2 wyrzucisz. Tak jak kolega ci tu napisal zaleznosci.Popatrz dobrze co ci wywala.

Pozdrawiam.