wklaczynski Napisano Kwiecień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2005 Mam problem z budowaniem pakietów, mam pakiet gcc-4, i jest problem, podczas budowania niektóre rzutowania i deklaracje zmiennych statycznych poprawne w gcc-3 są uznawane za nieprawidłowe! Czy to już tak zostanie w nwej wersji czy to błąd nowego pakietu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Kwiecień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2005 Ja sie na programowaniu nie znam, ale z tego co czytam na listach mailingowych, to GCC z wersji na wersję jest coraz bardziej rygorystyczne i nie dopuszcza pewnych rzeczy, które wcześniej były niby poprawne. Możesz zerknąć na ten wątek → http://www.redhat.com/archives/fedora-deve...l/msg00568.html i zobaczyć co np. jest już błędne. Błędnie napisane programy trzeba poprawić albo w ostateczności doinstalowac compat-gcc-32 i tym kompilować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi