Skocz do zawartości

Szybkość Fc4

PeterJack

Rekomendowane odpowiedzi

Wg mnie system jako całość działa tak samo. Nieco przyspieszył natomiast Gnome 2.10, ale to może być zmylne odczucie, na pewno jest dużo bardziej funkcjonalny i co za tym idzie wygodniejszy.

U mnie system raz na jakiś czas dostaje świra, męczy HDD i potwornie spowalnia, ale to w końcu Rawhide...

Zresztą, nie lubię dyskusje na temat szybkości nie powinny mieć miejsca. No, chyba, żeby jakiś sprytny benchmark uruchomić, który przykładowo uruchamiałby różne programy i coś w nich robił. Wtedy zauważalibyśmy te 2% różnicy :)

Chyba jeszcze zbyt wcześniejsze, żeby mówić o szybkości. Tuż przed ukazaniem się testowej wersji nr 1 przeczytałem, że zwiększanie szybkości będzie istotne przy wejściu w fazę trzeciego testu.

raz sie zapytam i juz wiecej nigdzie nie bede...

jak jest z ta szybkoscia.. w dobie gdzie co drugi uzytkownik ma

proca powyzej 1Ghz

i 256 MB ramu

moze to nie do konca prawda z tym co drugim.. ale niewazne

jak w opisie sempron 2500+ 512ramu i od dotkniecia power, system wstaje w 20 sekund

oczywiscie wszystko (pieknie) :) skonfigurowane wiec wylaczone:

kudzu, wszystkie niepotrzebne demony i uslugi,

no i rhgb - lubie widziec co sie laduje

a swoja droga tryb graficzny podczas ladowania

troszke mi psuje wizerunek linuksa

na grubie nie trace nawet sek. -jeden system :)

no wracam do pytania, czy jak zainstaluje jakas inna dystrybucje (uznana za szybsza)

np. gento (co do tego nie mam watpliwosci, ze jak samemu wszystko skompiluje to bedzie lepiej sprzet wykozystywalo, ale...) naprawde bede w stanie zauwazyc roznice...?

nieraz czytam posty i sie bardzo dziwie.. ktos ma P4 256ramu i narzeka ze mu FC wolno chodzi.. ze sie firefox wolno uruchamia/.. to chyba nie wina dystrybucji tylko sposobu w jaki dane pakiety sa poinstalowane..

tak samo ze stabilnoscia .. sa pakiety stable i sa najnowsze do przetestowania, to od nas zalezy jakie wybieramy i co sie dzieje pozniej z systemem

nie mam zamiaru narazie instalowac drugiego systemu coby sprawdzic czy moja teoria jest prawdziwa... czym nowszy sprzet tym trudniej ocenic powolnosc dystrybucji

W Gentoo nie koniecznie. Jeśli jesteś fanem Gnome proponuje Ubuntu. Nie trzeba kompilować, paczki deb mocną zoptmalizowane gnome dzięki czemu jest bardzo szybkie - do zdanie moderatora Polskiego Działu na forum Gentoo.org.

Ja mam 128 ram i procek 1 ghz - czy moje zainteresowania wydajnością są bezpodstawe :?:

Co do szybkość - była informacja, że ma być szybsza - temu pytam.