Skocz do zawartości

Nima Lina

XVito

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Windows'a XP i Fedore 3. Dwa systemy, na starcie Grub (wybór i jazda).Wszystko piknie, do czasu... Musiałem formata w xp zrobić bo sie znowu wy...*&$%*#...buraczył. Windows zainstalowany, ale zerzarło mi (_linuxa_ → Linuksa) ORT!!! Siedze już trzeci dzień po forach biegam. Piszecie o jakichś OS Selectorach i innej magii. Nie ma jakiegoś prostrzego sposobu? Pamiętam, że przy instalacji dałem, żeby Grub był w MBR. Próbowałem juz Aktualizować instalacje Liny i nic- pisze coś o brakującym jądrze.

POMOCY!!!

Coś daru do szukania nie masz... Wystarczy, że wpisałbyś na forum w szukaj fraze grub i by Ci wypluł 1001 opisów, jak go przywrócić ;)

To chyba nawet w poradach na portalu jest...

[edit]

A jeszcze, jakby Ci nie działał ten sposób, co jest dokładnie opisany na forum, to mozesz gruba zainstalować poprzez komente setup (na forum też było - sam z niej raz korzystałem).

Piszecie o jakichś OS Selectorach i innej magii.

Ja sam używam OS Selectora, bo jak pisali na innych forach GRUB źle mi działa dlatego, że jest za daleko od początku dysku, czy coś takiego, a po uruchomieniu go przez OS Selectora działa dobrze :) Ogólnie mówiąc OS Selector jest bardzo prosty, sam wykrywa systemy, denerwuje mnie jednak trochę graficzne menu włączenia systemu. Nie wie ktoś, czy da się to zmienić na tekstowy? Sorry za offtopa :rolleyes: