gaua Napisano Kwiecień 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2005 witam, od dluzszego czasu nie moge poradzic sobie ze zmiana jezyka z angielskiego na polski. Mimo ze podczas instalacji wybralem jezyk polski jako domyslny to go nie mam. Uruchamiajac system-config-language mam do wyboru tylko angielski. pomyslalem sobie ze moze uda mi sie dodac go jakos w Add/Remove Applications ale tam z kolei pojawia mi sie blad: Installation Tree Not Found. The path /media/cdrecorder does not look like a valid installation source. Ma ktos pomysl jak sie do tego zabrac? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Kwiecień 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2005 Mimo ze podczas instalacji wybralem jezyk polski Jesteś tego pewien? może tylk zaznaczyłeś, ale nie wybrałeś jako domyślny? Co masz w /etc/sysconfig/i18n? Na nowym koncie użytkownika jest to samo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gaua Napisano Kwiecień 26, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2005 zmienilem /etc/sysconfig/i18n na: LANG="pl_PL.UTF-8" SUPPORTED="pl_PL.UTF-8:pl_PL:pl" SYSFONT="latarcyrheb-sun16" w konsoli: loadkeys -u pl2 jeszcze tylko: system-config-keyboard i mam polskie literki ąłśćżźó Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
annoth Napisano Sierpień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2006 ja mam podobny problem co kolega "zakładający", tyle że u mnie niepolskie jest tylko KDE... pod Gnome wszystko jest po polsku. Probwałem w KDe dodać język w Add/Remove Applications, dodałem i dalej do wyboru mam tylko angielski... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi