wklaczynski Napisano Kwiecień 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2005 mam problem, podobnie jak i inni. Zrobiłem dużo poprawek, i dostosowałem do KDVelop z pakietu narzędzi programistycznych KDE można to ściągnąć: Ściągnij w części przerobione źródłodo pod KDevelop Poprawiłem już wiele zmian ale mam jeden problem i skończył mi się czas, jedna funkcja w jaju 2.6.11 uległa usunięciu używana w firegl_public.c inter_module_get(x) a inter_module_unregister(x) , inter_module_put(x) już jest przestarzała i chyba ją wywalą. #define inter_module_put(x) #define inter_module_unregister(x) #define inter_module_get(x) firegl_stub_pointer #define inter_module_register(x,y,z) do { firegl_stub_pointer = z; } while (0) /* This is a kludge for backward compatibility that is only useful in DRM(stub_open) */ #define fops_put(fops) MOD_DEC_USE_COUNT #define fops_get(fops) (fops); MOD_INC_USE_COUNT #endif // LINUX_VERSION_CODE < 0x020400 #define DRM_MODULE_GET (firegl_drm_stub_info_t *)inter_module_get("drm") #define DRM_MODULE_PUT inter_module_put("drm") #define DRM_AGP_MODULE_GET (drm_agp_t *)inter_module_get("drm_agp") #define DRM_AGP_MODULE_PUT inter_module_put("drm_agp") znalazłem informacje że te funkje zastąpią podobne im funkcje symbol_get(drm) i symbol_put(drm) ale nie wiem jak zdefiniować drm dla DRM_AGP_MODULE_GET rozwiązałem tak #if LINUX_VERSION_CODE >= 0x02060b typedef struct { void (*free_memory)(struct agp_memory *); struct agp_memory * (*allocate_memory)(size_t, u32); int (*bind_memory)(struct agp_memory *, off_t); int (*unbind_memory)(struct agp_memory *); void (*enable)(u32); int (*acquire)(void); void (*release)(void); int (*copy_info)(struct agp_kern_info *); } drm_agp_t; static const drm_agp_t drm_agp = { &agp_free_memory, &agp_allocate_memory, &agp_bind_memory, &agp_unbind_memory, &agp_enable, &agp_backend_acquire, &agp_backend_release, &agp_copy_info }; #undef DRM_AGP_MODULE_GET #undef DRM_AGP_MODULE_PUT #define DRM_AGP_MODULE_GET &drm_agp #define DRM_AGP_MODULE_PUT #endif ale nie wiem jak to zrobić DRM_MODULE_GET, może ktoś popatrzy i rozwiąże problem i przy okazji coś skożysta, bo ja nie będę miał w tym tygodniu czasu a chętnie bym pogierzył w weekend. A gierzyć lubią wszyscy i na pewno komuś się zachce pogrzebać w sterach fglrx aby można było cieszyć się radkiem na nowym jaju! Prosił bym o pomoć jak zmienić to na noiwe funkcje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi