Sanczo Napisano Maj 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2005 Na wstępie informuje że posiadam pentium 4 HT 2,8 GH. Działającą najnowszą niestabilną wersje checkinstala:-) Ustawiam sobie flagi: export CFLAGS="-march=pentium4 -Os -fomit-frame-pointer -s -pipe -DNDEBUG -DG_DISABLE_ASSERT" export CXXFLAGS="-march=pentium4 -Os -s -pipe -DNDEBUG -DG_DISABLE_ASSERT" export LDFLAGS="-s -z combreloc" Ściągam kod źródłowy np. libmikmod-3.1.10, następnie: ./configure --without-debug= --prefix= --disable-foo --disable-static --enable-dynamic wszystko jest ok, jak dotąd. robie make'a, a następnie checkinstala i dostaje gotowego (_rpm'a_ → RPM-a) ORT. Ale kiedy próbuje go zainstalować wywala mi: (skróciłem co nieco) . . . /etc/selinux/targeted/contexts/files/file_contexts: invalid context system_u:obje ct_r:winbind_var_run_t on line number 779 pakiet libmikmod-3.1.10.pen4-3.1.10-1 jest przeznaczony dla architektury p entium4 Paczka oczywiście nie instaluje się. Powinno wszystko śmigać bez najmniejszych fochów. Zależy mi na skompilowaniu żródeł pod kontem pentium4, prawdopodobnie poszły by dla opcji i686 ale to nie rozwiązuje problemu. Pomocy :shock: pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi