Skocz do zawartości

Jakie Plyty Dla Jakich Nagrywarek?

wachu0809

Rekomendowane odpowiedzi

ja mam nagrywarke LG 48x 16x 48x

nagrywa wszystkie płyty tylko kłuciła się z płytami titanium, może była zrąbana seria bo na 25 nagrałem 16 a kilka u kumpla nagrałem, aktualnie nagrywam na omegach i wszystko działa (a nagrałem ich koło 100) ani jednej nie spaliłem

Wczoraj w Realu kupiłem sobie właśnie Verbatim'y. Już dwie poszły na przemiał...

Jakoś nie wierzę... Jestem z Verbatim-em od CD, teraz DVD i zawsze IMBO był najpewniejszy (bo najlepszy ponoć nie jest)! Kiedyś wypalałem wiele CD PLATINUM i muszę powiedzieć, że choć bardzo zżółkły to nawet po 6 latach bez problemu odczytuje i nie ma na nich nieodczytywalnych obszarów.

Jakoś nie wierzę...

No to moja historia:

Wczoraj nagrywam pod Debianem, dochodzi do 69% i stoi w miejscu, tylko czas leciał. Czekałem chyba ze dwie minuty i sobie odpuściłem. No to wkładam następną, dochodzi do 70% i znowu coś się zaczyna. Ale tu jednak po chwili coś się ruszyło i się nagrała. Dzisiaj odpaliłem k3b na FC3. Pierwszy Verbatim doszedł, jak pamiętam do okolić 62% i d***. Teraz jednak postanowiłem poczekać do konca, co się stanie. Wyskoczyły błędy cdrecord i czegoś jeszcze (już nie pamiętam), więc dla pewności wkładam Omegę, co mi została, czy to nie wina nagrywary -> nagrała się bez najmniejszych zgrzytów. Potem znowu Verbatim i już ten się nagrał bez najmniejszego problemu. I każdy kolejny również... Może poprostu pecha miałem. Zobacze co jeszcze będzię, jak wypale reszte tego szpindla. I co się okaże, jak zaczne testować te płytki, czy się dobrze nagrały...

PS. Coś dziwnie chodzi ten k3b na Debianie ;) Bufor skacze jak jeb***, przestoje, do tego przy kończeniu nagrywania na płyte musze czekać ~minute (zupełnie, jak na windzie - na FC3 jest normalnie) i inaczej dla tej samej nagrywary ustawia tryb zapisu (Debian - TAO, FC3 - DAO) ;)