windykator Napisano Maj 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2005 Jak w temacie, wydaje mi sie ze cos indexuja? Raz jeden chodzi raz drugi po chwili użycie procka na 100% i tak wkółko Dodam że jak nie mam nic uruchomione to dalej to samo. Jak to wyłączyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Maj 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2005 Tak pewnie chodzi prelink i updatedb. Ja tam nie widze powodu, aby je wyłączać -> dzięĸi nim później programy się szybciej uruchamiają (chyba jakoś tak ) Opis, jak wyłączyć prelinka jest tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Maj 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2005 Może to. Opis, jak wyłączyć prelinka jest tutaj Po to wymyślono prelinka i wsadzono do CRONa, żeby spełniał swoją ważną funkcję w systemie, a nie po to, żeby go wywalić... Sam miałem problem z prelinkiem, ale aktualizacja systemu pomogła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
windykator Napisano Maj 7, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2005 a jak przewinąć liste procesów w TOP? Ew. jakie jest inne narzedzie co pokazuje w czasie rzeczywistym użycie procesora przez poszczególne procesy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Maj 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2005 a jak przewinąć liste procesów w TOP? Ew. jakie jest inne narzedzie co pokazuje w czasie rzeczywistym użycie procesora przez poszczególne procesy? W czasie rzeczywistym to właśnie top pokazuje, a jak chcesz pełną listę to ps -aux Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Maj 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2005 Opis, jak wyłączyć prelinka jest tutaj Po to wymyślono prelinka i wsadzono do CRONa, żeby spełniał swoją ważną funkcję w systemie, a nie po to, żeby go wywalić... Sam miałem problem z prelinkiem, ale aktualizacja systemu pomogła. No, ale ja mu go nie karze wyłączać Chciał linka, to ma, a co z nim zrobi, to już jego sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
windykator Napisano Maj 7, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2005 no ale jak przewinac liste procesów w TOPIE? Bo narazie to musze rozciągać okno a i tak nie widze wszystkich procesów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Maj 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2005 top |more Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
windykator Napisano Maj 7, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2005 top |more no własnie jak sie odpali w ten sposób to sie nie odswierza(odświeża). Cholera na zadnym forum nie wiedza jak to przewinać, wnisokuje z tego ze sie nie da. Po jaka cholere programisci robia taki program? A może jest jakiś taki program pod xy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Maj 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2005 Zawsze możesz sobie odpalić na innej konsoli/zakładce dodatkowo: ps -u root ps -aux ps -A I sprawdzsać, co chodzi. To, co Ci się tam wypisze, to również jest brane w top'ie pod uwage. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Maj 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2005 nie karze Chyba "nie każesz". karzę pochodzi od "kara", a chyba windykator pomimo swojej nazwy użytkownika nic Ci nie zawinił... każę pochodzi od "kazać" i właśnie to prawdopodobnie miałeś na myśli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
windykator Napisano Maj 7, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2005 Zawsze możesz sobie odpalić na innej konsoli/zakładce dodatkowo: ps -u root ps -aux ps -A I sprawdzsać, co chodzi. To, co Ci się tam wypisze, to również jest brane w top'ie pod uwage. wiem bo kozystam(korzystam) z tego jednak jest to mało wygodne bo nie widac na bierząco(bieżąco), Coś na xy musi być, tylko co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Maj 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2005 gnome-system-monitor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2005 ...lub ksysguard w KDE (CTRL+ESC). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
windykator Napisano Maj 7, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2005 a możecie mi napsiać jakie są parametry gdy ten prelink jest włączony bo nie zrobiłem kopi: PRELINKING=no PRELINK_OPTS="-mR-no-exec-shield" plik: /etc/sysconfig/prelink Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi