xyber Napisano Maj 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2005 Mam problem przy odpaleniu make menuconfig, wyrzuca mi bład ] a najnowszą paczke ncurses-5.4-17 zainstalowałem, wiec nie wiem co jest. jakis pomysl ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Maj 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2005 napisal ze nie masz gcc a powiniennes miec jesli chcesz cokolwiek skompilowac a poza tym czemu chcesz kompilowac takie stare jadro?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2005 a poza tym czemu chcesz kompilowac takie stare jadro?! Takie stare to ono nie jest -- ma zaledwie trochę ponad miesiąć ;-) Na FC3 to ono jednak raczej nie pójdzie, bo wiele programów wymaga funkcji dostępnych tylko w jajkach z serii 2.6 (chociaż mogę się mylić) :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyber Napisano Maj 8, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2005 lece według tego, http://www.slack.com.pl/article.php?story=...050417233612831 a nie kompiluje innego jądra, zeby nie miec potem jakis problemów, chyba ze ktos z was moze powiedziec jak polatac nowe jądry, i uruchomic htb i cała reszte .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Maj 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2005 Takie stare to ono nie jest -- ma zaledwie trochę ponad miesiąć ;-) ale to zawsze jest 2.4 a nie 2.6 sam jestem ciekawy czy ruszy z fc3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Maj 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 10, 2005 napisal ze nie masz gcc Jak dla mnie to napisał, że nie ma biblioteko ncurses, a jak pamiętam, to pakiet ten nie wchodzi(ł) w skład pakietu z gcc. Zresztą: rpm -qa |grep ncurses ncurses-5.4-13 ncurses-devel-5.4-13 [edit] No tak, nie doczytałem. Paczki z gcc też nie ma ;-) Sorki mój błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoshi314 Napisano Maj 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2005 to jeszcze sprawdz czy przypadkiem nie potrzeba jeszcze biblioteki dialog, bo niektore programy o podobnym wygladzie do menuconfig'a jej wymagaja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi