Artanis Napisano Maj 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 10, 2005 Zainstalowałem od zera Fedore 3 i chciałem przez Apt zainstalować Galeon'a. Zainstalował wszystkie potrzebne biblioteki, ale na samym Galeonie wywalił błąd. Próbowałem go ręcznie zainstalować to mi wywalił błąd: [root@elodie art]# rpm -ivh galeon-1.3.20-3.1.fc3.rf.i386.rpm error: galeon-1.3.20-3.1.fc3.rf.i386.rpm: V3 DSA signature: BAD, key ID 6b8d79e6 error: galeon-1.3.20-3.1.fc3.rf.i386.rpm cannot be installed [root@elodie art]# I nie chciało pomóc żadne --nodeps, --force ani --nomd5, więc zainstalowałem wcześniejszą wersje (1.3.20-2.1), ale wtedy wywala mi błąd: [root@elodie art]# galeon galeon: error while loading shared libraries: libgtkembedmoz.so: cannot open shared object file: No such file or directory [root@elodie art]# Mimo, iż zainstalowane pakiety (mozilla i thunderbird) posiadają tę biblioteke w sobie. Próbowałem też instalacji ze źródeł, ale wywalił, że nie mam biblioteki ORBit >= 1.2.9, mimo, iż mam 1.2.10 :/ Pomóżcie, bo mie zaraz krew zaleje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoooL Napisano Maj 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 10, 2005 Sproboj uzyc yuma do tej operacji, jezeli nie pomoze to mozesz jeszcze poszukac pakiet na rpm.pbone.net i zainstalowac z palca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Maj 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 10, 2005 Plik libgtkembedmoz.so wchodzi w skład paczki mozilla. Spróbuj ją zainstalować, a następnie spróbuj odpalić tego galeona. Co do tej nowszej paczki, to zainteresuj się GPG KEY (czy jakoś tak) -> powinno być w FAQ. Zawsze możesz też zainstalować tego galeona przez wspomnianego już (_yum'a_ → yuma) ORT czy apt-get'a. Jeżeli będzie coś jeszcze potrzebne do jego działania, to te programiki to zainstaliują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artanis Napisano Maj 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 10, 2005 Instalowałem właśnie przez Apt-get więc wszystkie biblioteki są, Mozille też przeinstalowywalem ręcznie, no i próbowałem innych wersji (właśnie ta wcześniejsza, która wywala mi brak biblioteki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 10, 2005 Zainstaluj galeona z Fedora Extras. Chodzi bez problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artanis Napisano Maj 11, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 11, 2005 Nie mam tej płytki, a tak szczerze to miałem nadzieje, że da sie zrobić z tym cholernym podpisem. Zaczyna mnie wkurzać ten system rpm'ów, Red-Hatowce mam od kilku dobrych lat i nigdy sie tak nie sypał. Jedynie pocieszenie, że źródła, jeszcze bardziej sie sypią.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Maj 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 11, 2005 Nie mam tej płytki Nie musisz mieć, możesz pobrać galeona z Extras z serwerów RedHata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artanis Napisano Maj 11, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 11, 2005 Kurcze, żadnych błędów, ani ostrzeżeń, a co najważniejsze działa Big THX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi