xyber Napisano Maj 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 11, 2005 działa mi to całe przekierowanie, ale potrzebuj jeszcze do tego aby np. gg tez bylo zablokowane. iptables -I FORWARD -s 192.168.0.2 -d 0/0 -j DROP zablokuje mi wszytstko i wtedy REDIRECT mi juz nie zadziała ma ktos jakis pomysł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tidnab Napisano Maj 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 11, 2005 #Blokowanie kompa iptables -I FORWARD -i $INTDEV -s x.x.x.x -j DROP $INTDEV - to interfejs wewnetrzy x.x.x.x - IP blokowanego komputera #Blogowanie GG IP_KOMPA_GG="192.168.0.24" #Tutaj podajemu IP kompa iptables -t nat -I PREROUTING -s $IP_KOMPA_GG -p tcp -d 217.17.41.0/24 --dport 8 074 -j DROP iptables -t nat -I PREROUTING -s $IP_KOMPA_GG -p tcp -d 217.17.41.0/24 --dport 4 33 -j DROP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyber Napisano Maj 11, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 11, 2005 no ale wtedy redirect tez mi nie działa, i nie widac stronki z przypomnieniem o płatności. chodzi mi o regułke która zablokuje wszystko a pozwoli na to by klient zobaczył tylko stronke stronke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tidnab Napisano Maj 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 11, 2005 IP_KOMPA="192.168.0.10" iptables -A PREROUTING -t nat -s $IP_KOMPA -p tcp --dport 1:65535 -j DNAT --to-d estination 192.168.0.1:200 Przekierowujesz wszystkie porty na jeden na ktorym wyswietka sie stronka z informacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyber Napisano Maj 11, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 11, 2005 no to przekierowanie jest prawie OK,a bład w tym że połączenia aktywne, sprawdziłem gg, ftp, a pewnie p2p tez, mogą one ciaglę działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blazejwiecha Napisano Maj 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2005 i jak ?? znalazłes sposób , mi się z tego co zauwazyłem nie chce otworzyc stronka którą chciałbym zeby otwierało , nie wiem co dodać by otwierało mi plik z /var/www/blokada/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Maj 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2005 i jak ?? znalazłes sposób , mi się z tego co zauwazyłem nie chce otworzyc stronka którą chciałbym zeby otwierało , nie wiem co dodać by otwierało mi plik z /var/www/blokada/index.html nie wiem czy dokladnie o to Ci chodzi, ale mozna rozwiązać to tak: w pliku konfiguracyjnym serwera www, dodajesz linijki np: (w odpowiednich sekcjach) Listen 81 NameVirtualHost 192.168.2.2:81 <VirtualHost 192.168.2.2:81> DocumentRoot /var/www/blokada/index.html </VirtualHost> a potem przekierowujesz na port 81, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blazejwiecha Napisano Maj 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2005 no to prawie działa , tylko u mnie trzeba było do /var/www/html/blokada/ nie zadziałało na /var/www/blokada ??!!! Tak to blokuje bez problemów iwyswietla ta strone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Maj 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2005 tylko u mnie trzeba było do /var/www/html/blokada/ nie zadziałało na /var/www/blokada ??!!! racja, miało być /var/www/html/... :] w sumie to można by się pobawić by odwoływał się do dokumentu umieszczonego poza standardow ścieżką www, ale nie wiem jeszcze jak i z drugiej strony to nie ma takiej potrzeby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi