Skocz do zawartości

Fedora Core I Produkty Apple Comp.

AlienJR

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupic PowerBook'a G3 nazwa kodowa Wallstreet no konkretnie to ten → http://www.apple-history.jabluszko.com/sup...files/pg3s.html

w kazdym razie mam pytanie czy ktos tu kiedys wcisnal fedore na maca ? i czy ktos tu keidys w ogole jakiegos linuksa wcisnal na maca ? I tu sie kieruje pytanie.. trudno bylo ? I jak to moze chodzic na takim slabszym macu ? Przypuszczam, ze bede musial skompilwoac gentoo i na fluxboksie jechac..

Ciekawe jak to by wygladalo :-) W kazdym razie ma ktos jakies materialy (najlepiej po polsku.. chcociaz ang. tez sie przydadza..) .. rzecz jasna pogoogluje sporo i podrukuje sobie rozne materialy.. ale tak tylko pytam na wszelki wypadek.. ;]

W ogole to musze podstawy poznac maca.. nawet nie wiem jaki tam system plikow jest.. :)

W kazdym razie pozdrawiam i z góry dziekuje :)

Gość _PaT

Moje subiektywne zdanie jest takie, że jeśli ktoś ma Maca to powinien znać MacOS. Pamiętam, jak starszy użytkownik tego forum (cildo bodajże) zakupił PPC i tak mu się spodobało, że nawet przez myśl mu nie przeszła próba instalacji Fedory...

Ja bym chcial MacOS X.. ale nie pojdzie :/

MacOS 8.0 mam w szkole i jakos mi nie podchodzi :/

Cos czuje, ze zainstaluje FC4 6 czerwca.. , a wczesniej sproboje zainstalowac Gentoo... :)