macmus Napisano Maj 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2005 no własnie dokonałem wpisu w /etc/sysconfig/i18n jak było zalecane na: LANG="pl_PL" SUPPORTED="en_GB.UTF-8:en_GB:en:en_US.UTF-8:en_US:en:pl_PL.UTF-8:pl_PL:pl" SYSFONT="lat2a-16" SYSFONTACM="latin2u" i teraz w ogóle nie mam polskich fontów zarówno w konsoli ( runlevelu ) - pisanie i listing jak i ixach ponadto nie widzi mi polskiej czcionki w nazwach katalogów w zamontowaej partycji fat32 /dev/hda2 /mnt/d vfat rw,umask=002,gid=500,utf8,dev,exec,suid 0 0 ktoś zna jakieś sensowne rozwiazanie probelmu ?? w xorg.conf mam layout keya ustawiony na "pl" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2005 dokonałem wpisu w /etc/sysconfig/i18n jak było zalecane na: A kto Ci tak źle doradził? Powinno być: LANG="pl_PL.UTF-8" SUPPORTED="en_US.UTF-8:en_US:en:pl_PL.UTF-8:pl_PL:pl" SYSFONT="latarcyrheb-sun16" Jak chcesz móc wpisywac polskie znaki pod konsolą, to zrób to → http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...findpost&p=7919 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macmus Napisano Maj 12, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2005 pomogło ten wpis do i18n znalazłem na grupie dyskusyjnej feodry, a odnośnik do niej był gdzieś na tym forum teraz już wiem żę coś tam było z tym nie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi