Cynki Napisano Maj 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2005 Hi, Wiem Wiem, jetem nowy, ledwo się zalogowałem już pytam itp itd... opcja szukaj mnie zawiodła i piszę ten post. Mianowicie mam FC1, stoi sobie już ze dwa lata albo i dłużej i nie czuję jakoś potrzeby upgrade do FC3 ale poczułem potrzebę zainstalowania jakiegoś klienta P2P bo znajomi ssają jakimiś e-donkeyami full rzeczy a ja jak ta ciotka tylko via www szukam jakichś ciekawych mp3 czy innych gadżetów. Potrzebuję namiar na jakiś graficzny klient P2P który ruszy mi pod FC1 bez traumatycznych przeżyć podczas instalacji... aMule mi się niby zainstalowało ale coś pluło o jakieś ustawienia a teraz nawet tych komunikatów już nie mam... klikam i po prostu nic.!!! H E L P !!! pomóżcie mej pirackiej duszy... pozdr Cynki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
littled Napisano Maj 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2005 No chyba od tego jest to forum, by pytać Jeśli chodzi o eDonkeya to proponuje zainstalować sobie oficjalnego klienta konsolowego a zaraz potem GUI. Ja korzystam i nie narzekam (choć miałem problemy z zależnościami małe ). Oprócz tego polecam sieć gnutella (jako klient gtk-gnutella na ten przyklad) i BitTorrenta . Możesz spróbować teź wielosieciowych klientów P2P jak MLDonkey czy giFT, ale mnie osobiście nie przypadły one do gustu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoshi314 Napisano Maj 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2005 amule powinno ladnie dzialac. wystarczy miec to co pisza na stronie, umiejetnie odpalic ./configure (parametry) i skompilowac. chodzi bardzo ladnie. ew. polecam ci limewire (siec gnutella) , mldonkey (wiele sieci p2p obsluguje), azureus/bittornado (bittorrent) . inne programy jakos tak cienko sie lacza (nie, nie jestem za nat'em) albo jakiegos klienta direct connect. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Maj 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2005 Witam!! Jeżeli chodzi o amule to wystrczy sprytna komenda : yum install amule I po jakimś czasie mamy muła :] Po tem ewentualnie odblokować porta i już śmiga aż miło :] POZDRAWIAM!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoshi314 Napisano Maj 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2005 Witam!! Jeżeli chodzi o amule to wystrczy sprytna komenda : yum install amule I po jakimś czasie mamy muła :] Po tem ewentualnie odblokować porta i już śmiga aż miło :] POZDRAWIAM!! ale przy wlasnorecznej kompilacji mozna powlaczac rozne fajne funkcje, jak na przyklad skompilowanie amule jako daemona systemowego, co pojawilo sie w nowej wersji i dziala tylko z wxgtk 2.6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2005 ale przy wlasnorecznej kompilacji mozna powlaczac rozne fajne funkcje Tak samo w przypadku rekompilacji paczki SRPM. Kopilacja ze źródeł to tylko śmiecenie w systemie, więc ten sposób jest niezalecany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Maj 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2005 ale przy wlasnorecznej kompilacji mozna powlaczac rozne fajne funkcje Kopilacja ze źródeł to tylko śmiecenie w systemie, więc ten sposób jest niezalecany. OT: I prosze panstwa!! pojedynek na ktory wszyscy czekali!! yoshi314, fan gentoo i kompilacji, postow na gentoo.pl 1414 vs. gajownik, fan fedory i paczek z rawhida , postow na fedora.pl 1992 Kto wygra? PS. Ja ostatnio mam dylemat co jest lepsze yum czy emerge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2005 Kto wygra? Wszystko przekręcasz W Gentoo jest Portage → http://en.wikipedia.org/wiki/Portage_%28software%29 , które dba o porządek w systemie. Nikt o zdrowych zmysłach nie będzie kompilował przez ./configure skoro może wybrać lepszy sposób (robić ebuildy albo paczki srpm). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Maj 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi