Skocz do zawartości

Strasznie Wolny Linux

Naro

Rekomendowane odpowiedzi

Mam bardzo nietypowy problem. Juz jakies 3 miesiace mam zainstalowana fedore 3 ale czesto na niej nie pracuje.

Problem jest nastepujacy: 2 dni temu odpalam fedore i szok! System odpalal sie cale 15 min. !!!!! Nie mam pojecia dlaczego. I caly linux tak chodzi. Nie wiem dlaczego. Jakies pomysly?? Prosze o pomoc!!!

System zaktualizowany, wolne mam jeszcze 1 GB, procek ATHLON 2200 XP, 512 DDRAM, ogolnie sprzet wystarczajacy. Co do programu to odpada bo jak tylko odpalam (_linuxa_ → Linuksa) ORT to juz na samym poczateczku laduje sie strasznie wolno [wiesz, wykrywanie nowego sprzetu itp. na czarnym ekranie], czyli jeszcze przed wejsciem do srodowiska graficznego.

Kurcze, nie chcialbym robic reinstalki. :(

Hmm, moze to bedzie glupie pytanie ale jak sie sprawdza w logach

polecenie dmesg pokaze Ci komunikaty ladowania sie systemu,

a logi to po prostu pliki tekstowe i mozesz przegladac je w dowolny sposob:

np z konsoli polecenia:

more, tail, head, grep itd...

Ok, aby zakonczyc ten temat sytuacja jest nastepujaca. Przejzalem przy pomocy dmesg ifno ladowania i stwierdzam ze tam jest tak duzo wszystkoiego ze gdyby bylo cos zle i tak pewnie bym nie zauwazyl :) . Ale tak jak przegladalem te info to nie zauwazylem nic podejzanego. Postanowilem wiec wejsc prze konsole do setup i powlaczac takie same programy jak ma wlaczone moj kumpel. Final jest taki ze Fedora chodzi mi juz normalnie :D Jakby nie bylo tnx za probe pomocy.