beatl68 Napisano Maj 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 23, 2005 Siedzę sobie i próbuję zaktualizować przez apt-a system. Wczoraj trenowałem synaptica i ...........wolę ręcznie to robić. Jednak mam problem. Jak podaję poleceni:e apt-get install kde-i18n-Polish, otrzymałem komunikat: Reading Package Lists... Done Building Dependency Tree... Done The following extra packages will be installed: OpenEXR (1.2.2-2.0.3.kde) arts (1.4.0-1.2.3.kde) arts-devel (1.4.0-1.2.3.kde)[..] a gdzy kliknąłem y to pojawia się komunikat: Checking GPG signatures... Committing changes... Preparing... ########################################### [100%] /sbin/ldconfig: File /usr/lib/libkmdi.so.1.0.0.#prelink#.EwY7Co is empty, not checked. warning: /usr/share/config/kdeglobals saved as /usr/share/config/kdeglobals.rpmsave 1:libmad ########################################### [ 3%] 2:arts-devel ########################################### [ 5%] 3:arts ########################################### [ 8%] /sbin/ldconfig: File /usr/lib/libkmdi.so.1.0.0.#prelink#.EwY7Co is empty, not checked. [...] Jestem przerażony ! :shock: Czy nie będzie problemów po"aktualizacji" KDE? Pozdrawiam Ps. Może ktoś podpowie gdzie "dorwę" opis instalacji dwóch linuxów na jednym dysku. Chće mieć Debiana i Fedorę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 23, 2005 /sbin/ldconfig: File /usr/lib/libkmdi.so.1.0.0.#prelink#.EwY7Co is empty, not checked. Takie komunikaty mogą sie pojawiać w trakcie działania programu prelink. Nie należy się tym przejmować. Jeśli prelink nie chodzi, to proponowałbym go jeszcze raz uruchomić (poczytaj wątek o naruszeniu ochrony pamięci). Zawsze też możesz odinstalować daną bibliotekę i zainstalować jeszcze raz ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi