dawidson Napisano Maj 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 24, 2005 Witam, Dlaczego kiedy instaluje jakis pakiet program pojawia sie dopiero po restarcie czy to jest prawidłowe. To troche uciążliwe. Rozumiem jakieś usługi itd. Pozdrawiam Dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraDiavolo Napisano Maj 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 24, 2005 Witam, Dlaczego kiedy instaluje jakis pakiet program pojawia sie dopiero po restarcie czy to jest prawidłowe. To troche uciążliwe. Rozumiem jakieś usługi itd. Pozdrawiam Dawid gdzie się pojawia po restarcie? :shock: chodzi ci o menu aplikacji ??? bo trudno zrozumieć twoje pytanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soleth Napisano Maj 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 24, 2005 Pewnie o to mu chodzilo. Mi tez sie tak czasem zdarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraDiavolo Napisano Maj 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 24, 2005 Więc jeśli chodzi o ikonkę w menu, no to już czasem tak bywa, że się nie pojawia od razu. Ale nie sądzę, żeby restart systemu był konieczny. W Gnome wystarczy zrestartować sesję (czyli Ctrl+Alt+Backspace). W KDE dobrze sprawdza się edytor menu (PPM na ikonce menu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidson Napisano Maj 25, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 25, 2005 Własnie oto chodziło poprostu pewne programy po instalacji RPM nie pojawiają sie w aplikacjach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej_szary Napisano Maj 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 25, 2005 Własnie oto chodziło poprostu pewne programy po instalacji RPM nie pojawiają sie w aplikacjach od tygodnia siedzę na FC4 Test 3 i ikonki pojawiają się od razu. też mnie to denerwowało kiedyś, że po instalacji musiałem uruchamiać program z konsoli, albo przelogować się. Nie wiem, czy jest to zasługa gnoma 2.10, czy ogólnie FC 4, ale działa:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraDiavolo Napisano Maj 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 25, 2005 od tygodnia siedzę na FC4 Test 3 i ikonki pojawiają się od razu. też mnie to denerwowało kiedyś, że po instalacji musiałem uruchamiać program z konsoli, albo przelogować się. Nie wiem, czy jest to zasługa gnoma 2.10, czy ogólnie FC 4, ale działa:-) Raczej nie jest to zasługa Gnome 2.10, bo w Ubuntu 5.04 nie ma reguły. Ikonki pojawiają się albo i nie. Więc już parę razy używałem Ctrl+Alt+Backspace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi