Apache Napisano Maj 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 25, 2005 Mam problem z takim "ustawieniem" uzytkownikow, aby mogli logowac sie tylko na serwer ftp a nie mogli logowac sie do liuxa. Probowalem ustawic w pliku passwd powloke tak: bin/false ale w tym przypadku nie chce sie nawet logowac na serwer ftp. bede wdzieczny za wszelkie wskazowki P.S. jest jakies narzedzie, ktore umoziliwa ograniczenie wielkosci katalogu? nie chodzi mi o quota'e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Maj 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 25, 2005 Odpowiedz jest prosta ustaw użytkownikowi powłokę logowanie na /sbin/nologin i po kłopocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano Maj 25, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 25, 2005 Zmienilem i dalej nie dziala, u mnie na ftp uzytkownicy loguja sie podajc swoja nazwe i haslo takie jaki im zalozylem w (_linuxie_ → Linuksie) ORT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Maj 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 25, 2005 zobacz co pokazują logi ! tail -f /var/log/messages Lub skompiluj proftpd z obsługo mysql !! i masz z bańki !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano Maj 31, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2005 Juz zrobilem (moze dopiero ), w taki sposob ze zablokowalem mozliwosc laczenia sie przez ssh na serwer wybranym uzytkownikom. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi