Tatanek Napisano Czerwiec 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 9, 2004 yr Zrobiłem jak poradziłeś. Pokazało mi: [root@localhost tatanek]# apt-get install fluxbox Reading Package Lists... Done Building Dependency Tree... Done The following packages will be upgraded fluxbox (0.1.14-0.fdr.6.2 => 0.9.9-2.rhfc2.nr) 1 upgraded, 0 newly installed, 0 removed and 40 not upgraded. Need to get 0B/791kB of archives. After unpacking 1399kB of additional disk space will be used. Checking GPG signatures... Unknown signature /var/cache/apt/archives/fluxbox_0.9.9-2.rhfc2.nr_i386.rpm: (SHA1) DSA sha1 md5 (GPG) NOT OK (MISSING KEYS: GPG#b8693f2c) E: Error(s) while checking package signatures: 0 unsigned package(s) 1 package(s) with unknown signatures 0 package(s) with illegal/corrupted signatures Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Czerwiec 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 9, 2004 Najłatwiej wyedytować plik /etc/apt/apt.conf i ustawić watość RPM::GPG-Check na false Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanek Napisano Czerwiec 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 9, 2004 _PaT Czy to aby bezpieczne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 9, 2004 Czy to aby bezpieczne? To zależy, czy ufasz źródłom z których ściągasz :-) Dla pewności zrób to tak jak jest opisane tutaj: http://fedorafaq.org/#gpgsig Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanek Napisano Czerwiec 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 9, 2004 Dzięki. Zaraz jak wrócę z pracy to posprawdzam. ================================================== Ruszyło, ale tylko z tymi repozytoriami, którym zaimportwałem GPG Key Jeszcze poszukam GPG do innych. W ostateczności wyłączę sprawdzanie. Dzięki Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi