nurni Napisano Maj 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 29, 2005 Witam! Zainstalowalem ProFtpd i skonfigurowalem(wydaje mi sie ze dobrze;), teraz pytanie(moze glupie, ale musicie wybaczyc:))Nie moge sie zalogowac na tego ftp z innego kompa, czy uzytkownicy ftp to systemowi uzytkownicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarCiNWz Napisano Maj 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 29, 2005 czy uzytkownicy ftp to systemowi uzytkownicy?Tak, tylko o ile się nie mylę proFTPd trzeba skompilować z dodatkowym parametrem (--enable-auth-pam ??-nie mogę sprawdzić) .Nie moge sie zalogowac na tego ftp z innego kompaOdblokowałeś porty dla ftp w firewallu?? Lokalnie działa ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Maj 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2005 Witam! Zainstalowalem ProFtpd i skonfigurowalem(wydaje mi sie ze dobrze;), teraz pytanie(moze glupie, ale musicie wybaczyc:))Nie moge sie zalogowac na tego ftp z innego kompa, czy uzytkownicy ftp to systemowi uzytkownicy? Jak instalowałeś z paczki rpm to skompilowany jest z parametrem --enable-auth-pam. Pokaż co pokazuja logi systemowe i zobacz czy masz odblokowane porty na firewallu. Jak wygląda twój plik konfiguracyjny ftp !!! Wróżbitami nie jesteśmy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi