marc26 Napisano Czerwiec 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 9, 2005 Aktualizuje z webmina.. A zainstalowalem; python-2.4.1-2.i386.rpm Moze nie tego zainstalowalem ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 9, 2005 Aktualizuje z webmina.. Nie wiem czy to jest najlepszy pomysł. python-2.4.1-2.i386.rpm Na 99.999% to jest paczka z Rawhide'a. Zainstluj paczkę z linka, kórego Ci podałem. Jak będziesz tak instalował co popadnie i na siłę, to rozwalisz cały system... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marc26 Napisano Czerwiec 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2005 Zainstalowalem pythona i to mi sie pokazuje.. I co dalej. [root@Fedora ~]# rpm -qa | grep python gnome-python2-canvas-2.6.0-3 gnome-python2-2.6.0-3 gnome-python2-gtkhtml2-2.6.0-3 python-2.3.4-13.1 libxml2-python-2.6.14-2 mod_python-3.1.3-5 gnome-python2-bonobo-2.6.0-3 dbus-python-0.22-10 [root@Fedora ~]# A co z tym ?? [root@Fedora ~]# yum clean all Traceback (most recent call last): File "/usr/bin/yum", line 6, in ? import yummain File "/usr/share/yum-cli/yummain.py", line 23, in ? import yum File "/usr/lib/python2.3/site-packages/yum/__init__.py", line 20, in ? import rpm ImportError: No module named rpm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2005 Zainstalowalem pythona Można wiedzieć w jaki sposób to robisz? Widzę, że usuwasz i instalujesz programy bez spełniania zależności. W ten sposbó rozwalisz sobie tylko system. Nie da się poprawnie odinstalować rpm-python bez usunięcia yuma. A co z tym ?? rpm -Uvh http://sunsite.mff.cuni.cz/pub/fedora/3/i386/os/Fedora/RPMS/rpm-python-4.3.2-21.i386.rpm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marc26 Napisano Czerwiec 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2005 OK. Zainstalowałem pythona tak jak mowilesi i probuje robic update i : To widze.. A co do instalowanie pakietow to nie wiem do konca jak to dobrze robic, wiec zle to robie... musze sie podszkolic. [root@Fedora ~]# yum update Setting up Update Process Setting up Repo: base repomd.xml 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 Setting up Repo: updates-released repomd.xml 100% |=========================| 951 B 00:00 Reading repository metadata in from local files Traceback (most recent call last): File "/usr/bin/yum", line 8, in ? yummain.main(sys.argv[1:]) File "/usr/share/yum-cli/yummain.py", line 68, in main result, resultmsgs = base.doCommands() File "/usr/share/yum-cli/cli.py", line 381, in doCommands return self.updatePkgs() File "/usr/share/yum-cli/cli.py", line 766, in updatePkgs self.doRepoSetup() File "/usr/share/yum-cli/cli.py", line 78, in doRepoSetup self.doSackSetup() File "/usr/lib/python2.3/site-packages/yum/__init__.py", line 93, in doSackSet up self.repos.populateSack() File "/usr/lib/python2.3/site-packages/yum/repos.py", line 203, in populateSac k dobj = repo.cacheHandler.getPrimary(xml, csum) File "/usr/lib/python2.3/site-packages/yum/mdcache.py", line 103, in getPrimar y return self._getGeneric('metadata', location, checksum) File "/usr/lib/python2.3/site-packages/yum/mdcache.py", line 90, in _getGeneri c databank = self._unpickle(piklfile) File "/usr/lib/python2.3/site-packages/yum/mdcache.py", line 62, in _unpickle obj = cPickle.load(infh) EOFError Wiec co dalej teraz .. ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2005 A co do instalowanie pakietow to nie wiem do konca jak to dobrze robic, wiec zle to robie... musze sie podszkolic. Napisz dokładnie jak instalowałes poprzednie paczki, to Ci powiem co było źle. File "/usr/lib/python2.3/site-packages/yum/mdcache.py", line 62, in _unpickle obj = cPickle.load(infh) EOFError Hmm... Coś masz dalej namieszane z tym pythonem. Co Ci wyświetlą te polecenia: rpm -qa | grep py | xarg rpm -V rpm -V yum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marc26 Napisano Czerwiec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2005 Dzieki za rady. (_napewno_ → na pewno) ORT coś śię nauczyłem. Ale jest już FC4 i mam zamiar przeinstalować system. I powinno być już wszystko OK. Więc tak bedzie prościej i przeinstaluje sobie Fedorke. Ale dzięki za pomoc.. ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi