rolando Napisano Czerwiec 13, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2005 Hello!!! Wrócę na moment do patentów.... jeśli chodzi o captive to wedłóg → według mnie: 1. jest to tylko proteza pozwalająca wykorzystać orginalne sterowniki windows, 2. nie ingeruje w nie, 3. wiec jeśli posiadamy licencjonowaną wersję windows wszystko jest ok :-) a zresztą jeśli o mnie chodzi jest to na drugim planie.... hehehe (_aha_ → (_acha_ → aha) ORT) ORT jeśli chodzi o mp3 to piję do tego że sam format jest objęty patentami.... więc teoretycznie każda jego implementacja w jakim kolwiek programie nie jest do końca ok??? choć można powiedzieć że tylko w usa :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Czerwiec 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2005 wiec jeśli posiadamy licencjonowaną wersję windows wszystko jest ok :-) mysle ze przedmowca nie chodzilo o to czy jest to legalne, natomiast o to czy jest to 'wolne' rozwiazanie, bo linux z zalozenia dazy do calkowitej wolnosci kodu, stad tez stosowanie rozwiazan takich jak mp3 czy DVD jest pewnym utrudnieniem w srodowisku open source, pomyslec ze jak tak dalej pojdzie z tymi patentami to podownych opatentowanych rozwiazan moze jeszcze przybyc :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rvr Napisano Czerwiec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2005 Więc czy WEBMIN nie popełnił błędu wpisując mi do fstab taką linię podczas montowania nowego dysku? LABEL=/sata /media/sata ext3 user,suid,dev,exec 0 0 Jakoś nie mam przekonania do takich narzędzi. Lepiej ręcznie to robić. To jest dysk wymienny? Bo jeśli nie, to lepiej takie rzeczy montować w /mnt. czy nie zaleca się obecnie, żeby wszelkie dyski montować w /media ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2005 czy nie zaleca się obecnie, żeby wszelkie dyski montować w /media ?? Tylko dyski wymienne → http://www.pathname.com/fhs/pub/fhs-2.3.ht...MEDIAMOUNTPOINT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi