bortas Napisano Czerwiec 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 9, 2005 witam, moj problem polega na tym ze zniknela czesc skrotow z gnomowego startu, stalo sie to po apt-get upgrade i apt-get dist-upgrade, wie ktos jak je odzyskac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Czerwiec 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 9, 2005 apt-get dist-upgrade Jesteś masochistą? Takie polecenie można stosować w Debianie, nie Fedorze ;( Szanse, że odzyskasz wszystkie skróty są naprawdę nikłe. Proponuję przeinstalować paczkę redhat-menus i jeśli używaż gnome-a również gnome-menus poleceniem rpm -Uhv nazwa_paczki --replacefiles --replacepkgs. Nic na pewno nie stracisz... Pewnie nie rozwiąże to Twojego problemu, ale przynajmniej nowe skróty będą się dodawać (u mnie kiedyś przestały się dodawać i to pomogło). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 9, 2005 apt-get dist-upgrade Jesteś masochistą? Takie polecenie można stosować w Debianie, nie Fedorze ;( Ja zawsze na obu tych systemach stosowałem to polecenie i jakoś nic mi się nie spieprzyło (chdzi mi o F.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Czerwiec 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 9, 2005 apt-get dist-upgrade Jesteś masochistą? Takie polecenie można stosować w Debianie, nie Fedorze ;( Ja zawsze na obu tych systemach stosowałem to polecenie i jakoś nic mi się nie spieprzyło (chdzi mi o F.) Do zainstalowania nowego jajka ostatecznie można użyć, ale na pewno nie do bardziej skomplikowanych rzeczy (czyli wszystkiego innego ), na przykład nie wolno używać jak się korzysta z repo development. (eh... ja to zrobiłem i żałuję) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Czerwiec 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 9, 2005 Ja bym spróbował spod konsoli usunąć wszystkie wpliki gnome z /etc/ a ptem go przeinstalować. Ja miałem kiedyś podobny problem, ale w drugą stronę - pliki konfiguracyjne z gnome 2.10 a paczki 2.8. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bortas Napisano Czerwiec 9, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 9, 2005 rozumie ze najpierw musze usunac gnome'a a nastepnie go zainstalowac :> ale pojawia sie problem bo nie wiem w jaki sposob mam go usunac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Czerwiec 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 9, 2005 Nie usuwaj gnoma. Ale spod konsoli (np. initd 3) przeinstaluj go: rpm -Uhv *.rpm --test --replacefiles --replacepkgs rpm -Uhv *.rpm --replacefiles --replacepkgs Oczywiście wykonaj to polecenie w katalogu, gdzie są wszystkie potrzebne pakiety gnoma. Powinno nadpisać wszystkie pliki, a jak nie, to powywalaj z /etc/ i powtórzy czynności. Życzę powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi