wojtekjs Napisano Czerwiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 Nie wiedziaiłem. Zmienię przy instalacji nastepnego FF (pewnie zaraz bedzie), bo w końcu porządek musi być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moho Napisano Czerwiec 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 Wciąż nic, po instalacji ( w logach jest, że 100 % OK) nie moge (_wogóle_ → w ogóle) ORT odpalić nowego FireFox(sa) z katalogu w którym jest zainstalowany, he? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 Odpal z konsoli i sprawdz co wyświetli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moho Napisano Czerwiec 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 FireFox(sa) zainstalowałem w /usr/firefox, odpaliłem w KDE treminal w katalogu /usr/firefox wpsałem polecenie firefox i włączył :lammer: :lammer: :lammer: się ten angielski razem z ustawieniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stef Napisano Czerwiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 Pewnie stary profil.. w /home/użytkownik/.mozilla weź ten katalog skopiuj gdzieś (tylko nie kasuj jesli nie chcesz stracić wszystkich ustawień). Stef Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moho Napisano Czerwiec 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 Zrobiłem tak jak pisałeś, zmieniłem nazwę .mozilla na m2, ale włączył się angielski FireFox tyle, że bez ustawień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 Sprawdz jeszcze w preferencjach -> edycja/preferencje/języki, ja tam mam polski ustawiony na samej górze. Zreztą nie pamiętam, czy j. pol. się ustawiaj domyślnie po 1-szym uruchomieniu czy trzeba było jeszcze w opcjach kopać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stef Napisano Czerwiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 To zrób tak jak pisałem. Do tego angielskiego Firefoksa zainstaluj langpack a następnie rozszerzenie Locale Switcher i jeszcze tylko restart przeglądarki zmiana na Polski język (w Narzędzia → Jezyki) i restart. Ciesz się. Stef [Edit]: PS. Sprawdz jeszcze w preferencjach -> edycja/preferencje/języki, ja tam mam polski ustawiony na samej górze. Zreztą nie pamiętam, czy j. pol. się ustawiaj domyślnie po 1-szym uruchomieniu czy trzeba było jeszcze w opcjach kopać Tam w preferencjach to są ustawienia dla nowoczesnych stron www (np. www.mozilla.eu.org) a nie samego programu. Na polski można też było zmienić po dograniu lagpacka komendą w konsoli (jednak były z tym problemy).[/Edit] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Czerwiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 Żeby odpalić tamtego firefoxa trzeba było wydać polecenie ./firefox a nie firefox bo tak odpalasz FF zainstalowanego z (_rpma_ → RPM-a) ORT Oczywiście mówię o sytuacji, gdy jesteś w katalogu /usr/firefox. Zawsze możesz też wydać polecenie /usr/firefox/firefox i uruchomi się wersja polska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Czerwiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 [OT] a mozna yum install firefox lub apt-get install firefox + TEN OPIS i jak prosto [/OT] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moho Napisano Czerwiec 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2005 Hej wojtekjs, Wyskoczył mi taki błąd: [moho@alhanna firefox]$ pwd /usr/firefox [moho@alhanna firefox]$ ./firefox ./firefox-bin: error while loading shared libraries: libXp.so.6: cannot open shared object file: No such file or directory [moho@alhanna firefox]$ Mam też problem z siecią pod FC3, jak się uda naprawić to (_sprubuje_ → spróbuję) ORT → spróbuję innych metod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2005 ./firefox-bin: error while loading shared libraries: libXp.so.6: cannot open shared object file: No such file or directory yum install xorg-x11-deprecated-libs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi