Skocz do zawartości

Problem Z Polonizajca "mozilla Firefox".

moho

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdz jeszcze w preferencjach -> edycja/preferencje/języki, ja tam mam polski ustawiony na samej górze. Zreztą nie pamiętam, czy j. pol. się ustawiaj domyślnie po 1-szym uruchomieniu czy trzeba było jeszcze w opcjach kopać :blink:

To zrób tak jak pisałem. Do tego angielskiego Firefoksa zainstaluj langpack a następnie rozszerzenie Locale Switcher i jeszcze tylko restart przeglądarki zmiana na Polski język (w Narzędzia → Jezyki) i restart. Ciesz się.

Stef

[Edit]:

PS.

Sprawdz jeszcze w preferencjach -> edycja/preferencje/języki, ja tam mam polski ustawiony na samej górze. Zreztą nie pamiętam, czy j. pol. się ustawiaj domyślnie po 1-szym uruchomieniu czy trzeba było jeszcze w opcjach kopać

Tam w preferencjach to są ustawienia dla nowoczesnych stron www (np. www.mozilla.eu.org) a nie samego programu. Na polski można też było zmienić po dograniu lagpacka komendą w konsoli (jednak były z tym problemy).[/Edit]

Żeby odpalić tamtego firefoxa trzeba było wydać polecenie

./firefox

a nie

firefox

bo tak odpalasz FF zainstalowanego z (_rpma_ → RPM-a) ORT :)

Oczywiście mówię o sytuacji, gdy jesteś w katalogu /usr/firefox. Zawsze możesz też wydać polecenie

/usr/firefox/firefox

i uruchomi się wersja polska.

Hej wojtekjs,

Wyskoczył mi taki błąd:

[moho@alhanna firefox]$ pwd

/usr/firefox

[moho@alhanna firefox]$ ./firefox

./firefox-bin: error while loading shared libraries: libXp.so.6: cannot open shared object file: No such file or directory

[moho@alhanna firefox]$

Mam też problem z siecią pod FC3, jak się uda naprawić to (_sprubuje_ → spróbuję) ORTspróbuję innych metod.