brejk Napisano Czerwiec 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2005 Witam. Mam pytanie czy można przeglądać partcje linuksowe z pod windowsa i kopiować z nich dane (bez zapisu). Wiem że można zamonować partycje windowsowe pod linuksem ale czy można by tak w drugą stronę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Czerwiec 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2005 Witam. Mam pytanie czy można przeglądać partcje linuksowe z pod windowsa i kopiować z nich dane (bez zapisu). Wiem że można zamonować partycje windowsowe pod linuksem ale czy można by tak w drugą stronę? Jest to mozliwe! w duzej mierze zalezy to od typu plikow uzytego po linuxem, ale ext2/3 jest bodaj obslugiwane bez problemu.. cos slyszalem o wtyczce pod totalCommandera obslugujacej to, byl tez programik o nazwie explore2fs.. ale juz dokladnie nie pamietam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brejk Napisano Czerwiec 13, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2005 ok. dzięki. chodziło mi właśnie o coś takiego jak ten programik Explore2fs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kRIMIsEK Napisano Czerwiec 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2005 A czy ktos mi powie czemu mi nie widzi partycji ext3 ani w total commanderze ani w tym drugim progsie?? Podejrzewam ze to wina tego ze partycja ta jest na dysku SATA. Mam racje? Jesli tak to jak odczytac mimo wszystko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brejk Napisano Czerwiec 13, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2005 trochę za wcześnie pochwaliłem ten program. uruchomiłem go na windowsie i z linuksowych partycji widzi mi jedynie partycję BOOT. może jest jakiś inny program podoby do explore2fs ? ? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookash_x Napisano Czerwiec 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2005 trochę za wcześnie pochwaliłem ten program. uruchomiłem go na windowsie i z linuksowych partycji widzi mi jedynie partycję BOOT. może jest jakiś inny program podoby do explore2fs ? ? ? poszukaj wtyczki do total commander swego czasu taka znalazłem i działało bez zarzutu EDIT poszukałem i znalazłem: Ext2+ Reiser 1.2 http://www.ghisler.com/plugins.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brejk Napisano Czerwiec 13, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2005 znalazłem jeszcze coś takiego http://www.runtime.org/captain.htm ale to nie jest freeware Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2005 uruchomiłem go na windowsie i z linuksowych partycji widzi mi jedynie partycję BOOT. A nie masz czasem systemu postawionego na woluminach logicznych (bardzo fajna sprawa)? Jeśli tak, to mogą z tego wynikać problemy z wymienonymi aplikacjami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi