Skocz do zawartości

Nowa Fedora Core 4 - Nowe Problemy ?

killer69

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

W tym temacie Chciałbym poruszać nowe problemy pojawiające się wraz z nadejściem nowej dystrybucji. Ofszem ma dużo zalet ale również zauważam nowe problemy.

Mam problem:

Jak skutecznie wyłączyć server X-ów ??

Wykonuję polecenie: "killall X" lub też wysyłam sygnał "9" do danego procesu i efekt ten sam:

Wylącza sie tyb graficzny i ponownie się włącza oraz przechodzi ponownie w stan logowania na konsoli 7, tak jak to ma przy statrcie...

Dodam, że jest mi to potrzebne do zainstalowania sterownikow NVidii...

Proszę o pomoc, pozdrawiam.

Mogę zostać zrugany za taką solucję, ale kiedys nie mogłem odpalić X-sów, ponieważ w xorg.conf miałem błędy w sekcji monitora. Jeśli spowodujesz je wywalając stamtąd co nieco, to po uruchomieniu ponownym X-sy nie odpalą się, ale będą się chciały konfigurować. Wystarczyłą by odmowa konfiguracji i pozostaje ci tylko tryb tekstowy :)

Wszystkich linuksowych Guru przepraszam, jeśli są (a raczej na pewno) elegantsze sposoby :P

Pozdrawiam!

Dodam, że jest mi to potrzebne do zainstalowania sterownikow NVidii...

Wcale nie trzeba. Instalujesz sterowniki z rpm.livna.org i po kłopocie. Pod żadnym pozorem nie instaluj ich instaltorem z nvidia.com, bo będziesz miał problemy tak jak w tym wątku → http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...?showtopic=5581

Instaltore nvidii jest skopany → http://groups.google.com/groups?hl=pl&lr=&....poczta.onet.pl

Na dodatek wyszła teraz aktualizacja X.org X11, więc opisywany tam problem się pojawi :]->