DEMON Napisano Czerwiec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2005 witam - mam taki o to problem - mam problem z dyskiem - chyba mi sie moja barakuda po 2 latach zaczyna sypac - dysk chodzi chodzi a po 2 dniach pomieli przez 5 sekund i system pada - mowa tu o windowsach - na poczatku myslalem ze mam jakiegos wira w boot sektorze ale teraz sie utwierdzilem ze nie gdyz padla mi fedora pochodzila jakies 10 minut dysk zmielil i czarny ekran - zresetowalem i prz starcie Linuksa na samym poczatku dostaje komunikaty tego typu EXT3-fs error loading journal mount :error 22 mounting ext3 moubt : error 22 mounting none swichroot : mount failed 22 kernel panic odpalilem linux rescue z plyty ale - wypisuje mi ze niemoze sie dostac do hda8 - czyli do Linuksa i potem ze w systemie nie ma zadnego Linuksa bo nie widzi hda8 i teraz jestem w kropce bo nie wiem jak ma sie dostac do danych zawartych na linuxe juz niechce go reanimowac bo dysk sie sypie wiec i tak by dlugo nie pochodzila ale mam tam pare zeczy ktore chcialbym jakos zgrac moze ma ktos jakis pomysl co z tym fantem zrobic dziekuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Czerwiec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2005 Witam. Może z jakiegoś live linuksa spróbowałbyś się dostać do dysku. Jeżeli ten dysk zipie jakoś to go spróbować fsck potraktować i może się uda tam dostać Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zygmunt Napisano Czerwiec 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 17, 2005 Jeżeli to nie pomoże, to może weź dysk do jakiegoś kumpla i przenieś dane. Nawet jeżeli win nie czyta ext3 bądź ext2 to pociągnąć przez Total commandera. (Nie wiem jak wy, ale u mnie jakoś to zdaje egzamin) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Czerwiec 17, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 17, 2005 hmm total komanderem powiadasz - bede probowal - ale obawiam sie troche czy poskutkuje - no ale zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi