seba_ Napisano Czerwiec 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 18, 2005 dzis rano przy butowaniu zaczal mi sie pojawiac strasznie denerwujacy blad. wiele linijek jest zapisane komunikatami invalid context w /etc/selinux/targeted/contexts/files/ . Nie wiem jak to jest dokladnie napisane, poniewaz Pause nei dziala podczas butowania fedory moze ktos sie z tym spotkal i wie co na to poradzic. z gory dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 18, 2005 Któ¶a wersja Fedory? Któ¶a wersja selinux-policy-targeted? Spróbu wpisać: restorecon -v -R /etc/selinux/targeted/ albo touch /.autorelabel && reboot Co ostanio aktualizowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_ Napisano Czerwiec 18, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 18, 2005 wersja wersja selinux-policy-targeted to 1.17.30-3.9, fedora to 3. po tych poleceniach nic ciekawego sie nie wydarzylo ale za to moge umiescic pelna tresc komunikatu /etc/selinux/targeted/contexts/files/file_contexts: line 985 has invalid context system_u:object_r:texrel_shlib_t i takich jest duzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 18, 2005 Spróbuj paczki z updates-testing: yum --enablerepo=updates-testing update selinux-policy-targeted Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_ Napisano Czerwiec 18, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 18, 2005 public key not available for selinux-policy-targeted-1.17.30-3.13.noarch.rpm wiem ze jestem lama, ale dostalem cos takiego i nie wiem co z tym zrobic :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 19, 2005 rpm --import /usr/share/doc/fedora-release-3/RPM-GPG-KEY-fedora-test (mam nadzieję, że to się tak nazywało -- nie mam już FC3 i nie mogę sprawdzić) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_ Napisano Czerwiec 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 19, 2005 udalo mi sie to zrobic. cos tam sobie porobilo i po uruchomieniu ponownym juz tylko kernel panic teraz to ja juz (_wogole_ → w ogóle) ORT nie wiem co zrobic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 19, 2005 Uruchomom system dodając do parametrów GRUBa selinux=0. Potem wpisz: touch /.autorelabel && reboot Jak nie pomoże, to wgraj starszą wersję paczki selinux-policy-targeted: rpm -Uvh nazwapaczki.rpm --oldpackage i potem znowy ten myk z autorelabel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_ Napisano Czerwiec 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 19, 2005 konieczne bylo zainstalowanie starszej wersji selinux-policy-targeted i po wykonaniu autorelabel wszystko wrocilo do normy. dzieki za pomoc !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi