waldis Napisano Lipiec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 16, 2005 yum install mplayerplug-in Repository base already added, not adding again Setting up Install Process Setting up repositories extras 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 base 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 Reading repository metadata in from local files Parsing package install arguments No Match for argument: mplayerplug-in Nothing to do I tak z niektórymi programami. Samego Xmms-a zainstalował, a już wtyczki mp3 nie nie chce. Co jeszcze można dopisać do tego configa zeby było ko. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 16, 2005 Przecież masz je podane nawet w tym topicu Dodaj livne, extras itp. itd. A jak nie z topicu, to tutaj sobie coś wybierz. Większość chyba powinna chodzić. Tylko omijaj atrpms. http://www.fedorafaq.org/samples/yum.conf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Lipiec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 16, 2005 No tak, ale pierwsze zdanie w tym linku (conf) to : This is a yum.conf for Fedora Core 3. A ja confa botula wkleiłem do FC4, bo zrozumiałem z tematu, że do tego służą. I na czwórce mam te problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Lipiec 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 17, 2005 Macromedia Flash Player 7 for x86 Linux dodajcie ten plik do /etc/yum.repos.d/ lub dopiszcie tam recznie: [macromedia] name=Macromedia for i386 Linux baseurl=http://macromedia.mplug.org/rpm/ enabled=1 gpgcheck=1 gpgkey=http://macromedia.mplug.org/FEDORA-GPG-KEY pozniej juz tylko yum install flash-plugin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 17, 2005 No tak, ale pierwsze zdanie w tym linku (conf) to : This is a yum.conf for Fedora Core 3. A ja confa botula wkleiłem do FC4, bo zrozumiałem z tematu, że do tego służą. I na czwórce mam te problemy. Tylko spójrz na to [livna-stable] name=Livna.org - Fedora Compatible Packages (stable) baseurl=http://rpm.livna.org/fedora/$releasever/$basearch/RPMS.stable http://livna.cat.pdx.edu/fedora/$rele...rch/RPMS.stable #gpgcheck=1 Przecież tam niegdzie nie pisze, do jakiej to wersji systemu jest. Również w [main] nie jest to sprecyzowane, czyli bierze info gdzieś z systemu i dobiera odpowiedni katalog na serwerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Lipiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 21, 2005 (edytowane) Trochę mnie nie było, bo adminowi ukradli urządzenia dostępowe. Próbowałem yuma od botula, próbowałem innych z tego tematu i lipa. Sorki, już mi się udało, na razie działa. Dla innych, którzy będą walczyć z yumem w FC4. Wstawiałem repo podane przez botula do odpowiednich plików w etc/yum.repos (zgodnie z nazwami) i nie chodziło. W akcie rozpaczy wkleiłem to wszystko do yum.conf i jest ok. Edytowane Lipiec 21, 2005 przez waldis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek_22 Napisano Lipiec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2005 Ja mam takie pytanie bo wedlug opisu ktory tu znalazlem moze zacytuje ..As you continue please keep the following in mind: You should not use the livna.org repository and possibly the fedora extras repository (which derives from the old fedora.us repository) in conjunction with the dag/freshrpms/dries/newrpms/PlanetCCRMA (RPMforge) collection of rpms in your configuration files for automatic updates. Use one group or the other but not both. You should be made aware that there are two “schools” of rpm packagers for Fedora Core extra applications. One group consists of the livna.org/fedora extras repositories and the other group consists of the dag/freshrpms/dries/newrpms/PlanetCCRMA... Zrodlo Nie wolno mieszac rezpozytoriow z Livna.org wraz z dag/freshrpms/dries/newrpms/PlanetCCRMA (RPMforge) bo moze powodowac problemy to prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Lipiec 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2005 Nie wolno mieszac rezpozytoriow z Livna.org wraz z dag/freshrpms/dries/newrpms/PlanetCCRMA (RPMforge) (...) to prawda? tak, -> http://dag.wieers.com/home-made/apt/FAQ.php#D Wieers o tym pisze na swojej stronce, wiecej o repozytoriach w <<tym poscie>> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shrek999 Napisano Lipiec 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2005 prosba.. czy dalo by rade wstawic linki do kluczy gpg do podanych repo?? czy poprostu wylaczyc sprawdzanie gpg w confie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2005 prosba.. czy dalo by rade wstawic linki do kluczy gpg do podanych repo?? Przecież pare postów wyżej masz przykład... (posta patpi) czy poprostu wylaczyc sprawdzanie gpg w confie?? Lepiej nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shrek999 Napisano Lipiec 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 29, 2005 dla przykladu... wkleilem tamtego confa repo macromedii co jest dany a potem # yum install flash-plugin You have enabled checking of packages via GPG keys. This is a good thing. However, you do not have any GPG public keys installed. You need to download the keys for packages you wish to install and install them. You can do that by running the command: rpm --import public.gpg.key Alternatively you can specify the url to the key you would like to use for a repository in the 'gpgkey' option in a repository section and yum will install it for you. For more information contact your distribution or package provider. # i doopa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek_22 Napisano Lipiec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 30, 2005 rpm --import http://macromedia.mplug.org/FEDORA-GPG-KEY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patt Napisano Sierpień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2005 przy probie instalacji macromedi wywala blad: [root@localhost ~]# yum install flash-plugin Setting up Install Process Setting up repositories macromedia 100% |=========================| 903 B 00:00 extras 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 http://ftp.tecnoera.com/pub/fedora/linux/core/updates/4/i386/repodata/repomd.xml: [Errno 4] IOError: <urlopen error (-2, 'Ta nazwa lub us\xc5\x82uga jest nieznana')> Trying other mirror. updates-released 100% |=========================| 951 B 00:00 base 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 Reading repository metadata in from local files primary.xml.gz 100% |=========================| 1.3 kB 00:00 macromedia: ################################################## 2/2 Added 2 new packages, deleted 0 old in 0.05 seconds primary.xml.gz 100% |=========================| 304 kB 00:31 updates-re: ################################################## 861/861 Added 0 new packages, deleted 36 old in 1.67 seconds Parsing package install arguments Resolving Dependencies --> Populating transaction set with selected packages. Please wait. ---> Downloading header for flash-plugin to pack into transaction set. flash-plugin-7.0.25-1.i38 100% |=========================| 6.0 kB 00:00 ---> Package flash-plugin.i386 0:7.0.25-1 set to be updated --> Running transaction check Dependencies Resolved ============================================================================= Package Arch Version Repository Size ============================================================================= Installing: flash-plugin i386 7.0.25-1 macromedia 969 k Transaction Summary ============================================================================= Install 1 Package(s) Update 0 Package(s) Remove 0 Package(s) Total download size: 969 k Is this ok [y/N]: y Downloading Packages: Error Downloading Packages: flash-plugin - 7.0.25-1.i386: failure: RPMS.macromedia/flash-plugin-7.0.25-1.i386.rpm from macromedia: [Errno 256] No more mirrors to try. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek_22 Napisano Sierpień 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12, 2005 Padl serwer czasami sie zdarza ja probuje wtedy jescze raz a jak nie idzie to pozniej..prawdziwa zmora czasami :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KotDzinks Napisano Sierpień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2005 Witam, podepne sie pod temat repo. Gdy probuje wykonac jakakolwiek operacje na yum wyskakuje: [root@nazaret2 ~]# yum install mplayer Setting up Install Process Setting up repositories livna 100% |=========================| 903 B 00:00 updates-released 100% |=========================| 951 B 00:00 flash 100% |=========================| 903 B 00:00 base 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 extras 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 Reading repository metadata in from local files primary.xml.gz 100% |=========================| 91 kB 00:02 [u]Error: failure: repodata/primary.xml.gz from livna: [Errno 256] No more mirrors to try.[/u] teraz nie wiem co sie dzieje, pierwszy raz korzystam z yuma. Zrobilem te wszystkie bajerki z faq.fedora.pl i sie zastanawiam czy czegos nie zepsulem. A moze to serwer nie dziala. Zaznacze, ze cos takiego wyskakuje bez wzgledu na to co chcialbym zainstalowac lub update'owac (kde, gnome, caly system... i caly czas ten sam tekst). Co moze byc przyczyna? ps. czy jest dostepne kadu w fedora extras? (2.6.11-1.1369_FC4) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi