dareklo Napisano Czerwiec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2005 Witam mam problem z backupem na FC3 nie wiem jak się do tego tematu zabrać. Mam tasiemki dds3 czym to tam wrzucić? są jakieś programy do tego pod X? jak zamontować taką tasiemkę? Z góry dziękuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmaestro Napisano Czerwiec 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2005 do archiwizowania na tasmach słuzy typowo programik tar jest dosyc prosty w obsłudze i mozna wstawić w crona aby archiwizowało się autoamtycznie jest to niestety w trybie tekstowym być może jest gui do niego są inne programy do archizowania pod X (np. Ark), lecz nie wiem jak współpracują z taśmą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wladakov Napisano Lipiec 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 8, 2005 Witam nie montujesz musisz na pewno dodac urzadzenie scsi potem w /etc/default/tar - okreslasz typ streamer'a / tasiemki oraz jakie to (_uzadzenie_ → urządzenie) ORT /dev/nrStp0 w przypadku SCO i wtedy tar cv folder jesli nie chcesz ustawiac w /etc/default/tar to wydajesz polecenie tar cvf /dev/nrStp0 folder i raczej nie kompresuj tych danych np. gzip'em - staraj sie wykorzystac wbudowana kompresje streamer'a p.s. tak dziala u mnie na sco ale na (_linuxie_ → Linuksie) ORT powinno byc podobnie pozdrawiam wladakov Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi