andrzej_szary Napisano Czerwiec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2005 chciałem skompilować program pod kde, używam gnoma, więc zainstalowałem qt, qt-devel, kdelibs, kdelibs-devel, kdebase i kdebase-devel i podczas configure dostaję: checking for Qt... configure: error: Qt (>= Qt 3.2) (headers and libraries) not found. Please check your installation! szukałem w repozytoriach fedory 4 pakietów libqt, qt-headers, ale czegoś takiego tam nie ma, a może chodzi o coś innego? może to wina gcc 4? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enter1 Napisano Czerwiec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2005 Witam Na http://ayo.freshrpms.net/ dział fedora/linux/4/i386 jest pakiet qt w wersji 3.4-14. Ja taką mam. Najlepiej ustaw sobie to w repo apta i po kłopocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej_szary Napisano Czerwiec 22, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2005 Witam Na http://ayo.freshrpms.net/ dział fedora/linux/4/i386 jest pakiet qt w wersji 3.4-14. Ja taką mam. Najlepiej ustaw sobie to w repo apta i po kłopocie to nic nie daje. Ja dostaję info, że nie ma > qt3.2. u mnie jest qt-3.4, tak więc upgejdowanie jest bez sensu. wydaje mi się, że kiedyś było coś takiego jak qt-headers, chyba, że się mylę? to o co tu chodzi? Jeszcze raz: checking for Qt... configure: error: Qt (>= Qt 3.2) (headers and libraries) not found. Please check your installation! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enter1 Napisano Czerwiec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2005 Masz zainstalowane qt-devel ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraDiavolo Napisano Czerwiec 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2005 # ./configure --with-qt-dir=/usr/lib/qt-3.4 --with-qt-includes=/usr/lib/qt-3.4/include --with-qt-libraries=/usr/lib/qt-3.4/lib Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi