andriusza1 Napisano Czerwiec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2005 Witam, chcialem poruszyc taki temat - nie jak zrobic zeby byla Fedora na TV tylko dlaczego w 21 wieku → fedora chce trafic ((_linuks_ → Linux) ORT) na desktop a tu taka lipa. Pendrive sa nie dlugo w porownaniu do kart graficznych z wyjsciem na tv, to jest miodzio, ze po wlaozeniu pendrive zostaje automatycznie wykryty(bo tak powinno byc na kompach na deskop)no w koncu takie zalozenie ma byc dla laika, a nie dla fachowca by wlozyc cos trzeba grzebac w plikach no nie? Aparta fotograficzny(cyfrowy) no mysle ze tez wykrywa automatycznie, ale kartre graficzna z tvoutem nie Tak sie zastanawiam, jak to zaistalowac normalnemu uzytkownikowi(nie takiemu co tylko siedzi przed kompem i to jego zycie )tylko szaremu ludkowi, a on chce sobie ogladnac film nie na monitorze i co d*pa Ja nie mowie(mi to pasi ze moge sobie pogrzebac w plikach czasem cos popsuc → pozniej dochodzic co bylo to mnie podnieca )ale dla normalnego uzytkownika takie podstawowe rzeczy to chyba powinno wykrywac, no np przydalo by sie takie narzedzie co skanuje w poszuiwaniu zmian i po wlozeniu kabelka do tv, po zeskanowaniu mam obraz na tv(to dla szarego ludka), a inni jak nie chca to niech nie korzystaja z tego dobra tylko niech sobie grzebia, ale nie wydaje wam sie ze tak to powinno troche wygladac? Wiem ze za chwile bedzie duzo krzykaczy co ty gadasz to sobie wez mandrive itd itp,ale nie do nich sie zwracam z tym(nie interesuja mnie komentarze krzykaczy, przewaznie to tacy co g... wiedza,ale krytykuja, by tylko sobie pokrzyczec i pokazac jakie to asy, a tak naprawde to ...)Ale chyba tej dystrybucji tez zalezy zeby trafic pod strzechy co? A moze sie myle :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Czerwiec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2005 Linux od zawsze był systemem dla fachowców. Dopiero od nie dawno powstała idea by był bardziej przyjazny i prosty. Co do Tv sam jestem ciekaw bo fajny bajer telewizja w kompie albo divx na ekranie telewizora ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Czerwiec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2005 A ja wezmę i zareklamuję sajta SebOOl'a.. może to Ci pomoże http://xthost.info/SebOOl/index.html?tv-tv.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Czerwiec 30, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2005 konkretnie to mi chodzi, o TV-OUT na karcie grafiki, sorki za zle sformulowanie np o Filmy,ze takich zabiegow trzeba aby przelaczyc sie na telewizor - wpisy w plikach itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi