Skocz do zawartości

Zamontować Katalog...

San

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

mam następujący problem. kończy mi się miejsce na dysku gdzie mam zainstalowane ET, a do niego nieraz ściągane są mapy. i tu zaczyna się problem. co zrobić z katalogiem z mapami? otóż mam miejsce na innym dysku. tam mógłbym stworzyć katalog z tymi plikami, tylko jak podpiąć go pod dysk pierwszy by ten udawał że na nim jest katalog?

Pozdrawiam!

San

Hehe

Nie o to chodzi. Gryhhild,owi biega o skopiowanie plików na disc2 a potem podmontowaniu go pod wyznaczony folder czyli jak się nie myle:

/dev/disc2 /home/san/.etwolf/etmain .....

Tylko widzę że biega Ci o folder. Jak nie to skopiój katalog /home/san/.etwolf/etmain do /home/disc2/et i utwurz synlinka. I powinno działać....

PS: Mnie też to i nteresuje tzn podmontować folder pop drugi. Czy jest to możliwe bo mi się wydaje że nie bardzo...... Jalk ktoś coś wie to niech da znać...

nie no mo tować dysku to ja tam nie chcę, i o to właśnie mi chodzi, żeby podmontować sam katalog. na pewno to się da bo np. w Wine jak się pogrzebie to się znajdzie dwa katalogi o takiej samej zawartości (te udają dysk C). jak się tworzy tego synlinka i jak on działa?