Adalbertus Napisano Czerwiec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2005 Hej Linuserzy! Czy mozna powrócić do starego jajka? Po updacie systemu nie mogę uruchomić Pingwina ze sterami NVidii, bo po prostu moduł taki dla kernela 2.6.11-1.35_FC3 nie istnieje jeszcze! Dwa tygodnie temu updatowałem system i bez problemu yum-em uruchomiłem kartę grafiki w 3D. Czy zatem można odpalić system z jajka 2.6.11-1.27, na którym poprzednio jechałem? Czy poprostu poczekać, aż pojawi się sterownik w repozytoriach obsługiwanych przez Yum-a. Jeżeli tak, to ile trzeba czekać? A może jest jakiś inny sposób instalacji sterów NVidii? Pozdrawiam i wierzę, że coś ciekawego doradzicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2005 Przecież starsze jajko musi być widoczne w grube'ie. Wystarczy na nie najechać i kliknąć enter. Można też wyedytować plik xorg.conf i w sekcji Driver zmienić wpis z nvidia na nv. Wtedy powinien system ruszyć również na nowym jajku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC_user Napisano Czerwiec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2005 Ściągnij sobie Yumem system-config-boot, po instalacji w zakładce Ustawienia systemowe pojawi sie ikona Bootloader. Po otwarciu będziesz miał bardzo proste menu z którego wybierzesz sobie stare jajko, jako domyślnie ładowany system Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adalbertus Napisano Czerwiec 26, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2005 hej! System startował na nowym jajku, ale bez 3D. Mam już zainstalowane system-config-boot. Jak pojawią się stery dla nowego jajka, to wtedy zaktualizuję je. A na razie - wielkie dzięki PS. Ale gapcio ze mnie Na Mandrake ćwiczyłem ten sam numer, ale tam miałem Lilo. Chyba spanikowałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi