Skocz do zawartości

Windows Skasował Mi Partycje

spyro

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam bardzo duży problem (wiem że sprawa windowsa może was nie interesować) Windows skasował mi partycje z cennymi danymi i byłbym bardzo wdzięczny jakbyście mi pomogli odzyskać tą partycje z całą zawartością

bardzo was błagam o szybką pomoc

jeszcze jedno musze tą partycje uratować spod windowsabo wywalił mi wszystkie partycje oprócz podstawowej

Nie słyszałem o żadnej "chłupniczej" metodzie, ale wiem, że firmy komputerowe mają również w swojej ofercie odzyskiwanie danych z uszkodzonych dysków. Może tam spróbujesz. Tylko to jest dosyć delikatna sprawa i nie zawsze ten, który mówi, że to potrafi, zrobi to dobrze. Warto iść do kogoś renomowanego, a to niestety kosztuje ;).

jak windows to Easy recover. Co do tego co zrobil windows właśnie przypomniło mi się że po szkolnych pracach w windows trzeba trochę (_przeżucić_ → przerzucić) ORT więcej rzeczy z fatów. Mi scandisk juz kilka razy wywalil całe fodery. A raz mi cały dysk poszedł ... :angry:

na tym forum jest opisane sporo softu dla windy i linuksa (darmowego i komercyjnego) do odzyskiwania danych:

http://www.experts-exchange.com/Storage/Q_...Q_20607973.html

a tutaj darmowy programik od odzyskiwania danych:

http://www.cgsecurity.org//index.html?testdisk.html

ale polecalbym rowniez sprobowac Easy Recovery Pro (komercyjny ale dobry program)

PS. i na przyszlosc poszukaj najpierw na forum czy czegos takiego nie bylo, bo powyzsze linki juz podawalem w podobnym temacie 'Odzyskanie Skasowanych Plików'