dawidson Napisano Czerwiec 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2005 Czy ktos zwas zna jakis dobry link aby ustawic usluge NTP tak by w sieci komputery byly synchronizowane . Pozdrawiam Dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porter Napisano Czerwiec 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2005 ja sie dolacze do watka. Troche inne pytanko mam ale nie chce zakladac podobnego tematu Jak ustawic aby zegar nie byl synchronizowany ? ntpd mam wylaczone bo nie korzystam z tego, przy starcie FC4 zmienia mi czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2005 ntpd mam wylaczone bo nie korzystam z tego, przy starcie FC4 zmienia mi czas Bo pewnie pobiera go z USA. Zmień na np. ntp.task.gda.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porter Napisano Czerwiec 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2005 ntpd mam wylaczone bo nie korzystam z tego, przy starcie FC4 zmienia mi czas Bo pewnie pobiera go z USA. Zmień na np. ntp.task.gda.pl chcialem ustawic tak zeby w ogole nie aktualizowal czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2005 Czyli masz go wyłączonego, a i tak zmienia Ci się czas? A może po uruchomieniu system zczytuje czas z biosu, a tam jest nie jest dobrze ustawiony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porter Napisano Czerwiec 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2005 (edytowane) wlasnie usluga ntpd jest wylaczona, w konfiguratorze czas/zegar NTP tez wylaczone a czas nadal jest zmieniany przy starcie. Bios odpada tam wlasnie sprawdzalem na poczatku. ok narazie dziala moze cos namieszalem wczesniej poprawka, cos jest nie tak. Przy zamykaniu systemu jest komunikat: "Synic hardware clock to system..." pozniej jest cos ze nie znalezione daemona. wchodze do biosu godzina jest przestawiona do tylu, poprawiam. Odpalam system i nagle czas jest przestawiony tym razem do przodu :lammer: Edytowane Czerwiec 27, 2005 przez porter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Czerwiec 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2005 Tu troche jest o synchronizacji czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidson Napisano Czerwiec 28, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2005 Ok. ustawiłem na poznan blokował firewall dzieki za posty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi