kiltman Napisano Czerwiec 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2005 Czesc jestem poczatkujacym uzytkownikiem lunuxa fedora core 1 i mam maly problemik z instalacja openoffice 1.1.4 milem wersje 1.1 odinstalowalem ja przez rpm sciagnolem z ux nowa i rozpakowalem a nastepnie : [root@Administrator normal]# ./install Installation starting, please be patient ... glibc version: 2.3.2 Initializing installation program.................... /tmp/sv001.tmp/setup.bin: error while loading shared libraries: libXinerama.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory Installation Completed [root@Administrator normal]# wiec siagnolem kilaka pakietow -glibc-2.3.5-11.i686.rpm -XFree86-libs-4.3.0-55.i386.rpm -xorg-x11-libs-6.7.0-14.i386.rpm -xorg-x11-libs-6.8.2-38.i386.rpm ale pojawily sie jakies zaleznosci moze ktos mi powie co zrobic zeby zainstalowac openoffica z gory dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czechows Napisano Czerwiec 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2005 Biblioteka, której Ci brakuje występuje w pakiecie xorg-x11-libs (chyba od wersji 6.7.0). -xorg-x11-libs-6.7.0-14.i386.rpm -xorg-x11-libs-6.8.2-38.i386.rpm Na pewno nie należy instalować dwóch wersji bibliotek, poza tym żadna z nich nie występuje dla FC1 (dopiero od FC2 w zwyż). W FC1 było XFree potem xorg to dwie różne sprawy. właściwie pozostaje kompilacja xorg ze źródeł, ale szczerze odradzam. Ogólnie używanie FC1 w chwili gdy wydane już zostało FC4 nie jest najlepszym pomysłem. W jedynce sporo było błędów więc rozsądnym minimum jest FC2, a najlepiej FC3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi