delta01w Napisano Czerwiec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2005 Podczas instalacji FC4 omyłkowo ustawiłem strefę czasową UCT. Teraz (_linuks_ → Linux) ORT wita mnie czasem wcześniejszym o 2 godziny. Próbuję zmienić to w centrum sterowania, ale po restarcie znowu jest strefa UCT. Czy może ktoś wie jaki plik trzeba wyedytować aby zmienić to ustawienie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2005 /etc/sysconfig/clock albo odpal system-config-date A tak swoją droga to nie wiem po co chcesz wyłączać UTC. Ustaw godzinę w BIOSie na GMT i potem wszystko będzie chodziło bez problemów. Bez UTC system nie będzie Ci poprawnie korygował daty przy zmianie czasu z zimowego na letni i vice versa. Jedyna wada tego rozwiązania to to, że Windows nie potrafi poprawnie wyświetlić godziny, gdy w BIOSie jest czas według GMT (ale kto by się tam tym przejomował ;-) ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delta01w Napisano Czerwiec 30, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2005 Thanks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi